1.000 de ore de design pro-bono prin Proiect1000

Proiect1000

Proiect1000 este un concept X3 Studios prin care designerii sînt puşi la treabă pe cheltuiala angajatorului pentru a lucra la proiectele altora pe de-a moaca. Cam aşa s-ar traduce, pe scurt, ideea. Cu mai multe detalii, ei bine, e mai complicat. Dar nu-i nimic, facem un sumar.

X3 Studios renunţă la aproximativ 50.000 de euro, bani pe care i-ar cîştiga în cele 1.000 de ore de muncă, pentru a realiza proiecte de design/imagine/branding pentru instituţii sau organizaţii culturare, educative, sociale etc., dar şi pentru start-up-uri care nu dispun de un buget ieşit din comun.

Fireşte, pentru X3 Studios este un exerciţiu de imagine şi încă unul foarte bine gîndit. Care, din punctul meu de vedere, va da roade şi încă dintre cele mai dulci. E doar o părere, însă cred că băieţii ştiu ce fac. Plus de asta, e o mişcare mişto cel puţin pentru simplul fapt că poate aşa o să mai înţeleagă şi lumea cu ce se mănîncă brandingul şi de ce e bine să ai un nume care să sune cît de cît şi un logo care să rămînă întipărit în mintea consumatorului.

Dacă îţi place acest blog şi vrei să-l susţii, cumpără de la eMag folosind acest link.

3 comentarii

 1. HAHAHA,
  asta e noul tip de scam la .RO ori cum?
  mai intai F5 (refresh), apoi ei, maine altii

  a) nu exista clauze de confidentialitate pt proiectele depuse
  b) un NDA semnat e deja prea multt sa le ceri :-))
  c) plata in avans (baietii astia chiar stiu sa faca afaceri 🙂
  d) 40e/ora? (=ce fac ei in 2 zile angajezi un designer o luna :-))

  super tare :-))

 2. Interesant articolul. M-am documentat m-ai bine deoarece mi-a atras tentia insa dupa ce am vizitat site-ul X3 nu am fost prea impresionat. Este un design interesant insa am vazut mult mai multe design-uri mai atractive.
  Trebuie sa spun ca intradevar este o campanie foarte originala de a te lansa pe piata sub un nume pe care multi oameni il vor cunoaste insa parerea mea este ca in momentul in care se trece la proiecte pe bani nu vor avea acelasi succes.