20 mil. de euro per kilometru de hîrtoape

EVZ scrie, în ediţia de luni, despre viitoarea licitaţie pentru atribuirea lucrărilor de construcţie a tronsonului de autostradă Comarnic – Braşov. Pe scurt, un kilometru de autostradă va costa 20 de milioane de euro. Titlul articolului este mai mult decît sugestiv, iar dacă e să fim cît mai corecţi posibil, e de-a dreptul adevărat: Jaf la drumul mare. Tronsonul în cauză are 60 de kilometri, deci e suficient de mare.

Acu’ vine întrebarea: oare de ce nu mă mir că se mai pune de-un jaf de genul ăsta? În fond şi la urma urmei, tre’ să fure şi actualii guvernanţi, nu-i aşa? Că doar ce, ei îs mai proşti ca pesediştii?

3 comentarii

  1. Poate sunt doar barfe, pare prea tras de par… sau sunt eu inca prea “mic” incat sa imi dau seama de ce se intampla….
    sa ma uit ptr viitor la alte tari?

  2. e-adevarat, pare (foarte) mult. Si totusi: costul unei autostrazi de prin Franta vad ca-i pe la 6-7 milioane Euro, deci tot destul de scump. Tinand cont ca portiunea din Ro de care se scrie e printr-un coridor muntos (f. dificil), e totusi posibil ca pretul sa nu fie exagerat.
    Orice tara decenta, daca vrea sa “intre in Europa”, trebuie sa-si puna la zi drumurile. Tin minte ca din 90 se tot vorbea de asta, dar n-au facut-o tocmai din cauza preturilor exorbitante.

  3. (6-7 mil Euro pe km, desigur)