Acapararea statului pe model PCR: incompetenți care duc totul de râpă

Iacătă o bucată relevantă:

“Asistăm la o repornire a motoarelor evaziunii. Cu siguranţă în următorii doi ani ANAF va reduce presiunile pentru combaterea evaziunii, căci urmează o perioadă electorală”, spune pentru G4Media.ro Gelu Diaconu, fostul preşedinte al ANAF (Autoritatea Naţională de Administrare Fiscală) în perioada 2012-2016. Potrivit acestuia, evaziunea din neplata TVA este de 30%, adică de aproximativ 5 miliarde de euro anual. (sursa)

Mecanismul e simplu: un Dragnea îl pune șef peste Fisc pe unul de la el din sat, să fie sigur că i se respectă ordinele. Individul e complet incompetent și nu face altceva decât să transmită ordinele mai departe, nu comentează, nu obiectează, nu zic nici pâs la șefu’ ăla mare.

Consecința? Ceilalți minioni ai unui Dragnea votează cu două mâini toate prostiile, în ciuda obiecțiilor logice venite din toate părțile. De exemplu, să considerăm că oamenii de la ANAF – ăia competenți – vin cu o serie de obiecții la niște legi idioate. Sunt ignorați.

Într-un astfel de haos total, se dă liber la șpăgărie. Iacătă:

Alte surse din piață au declarat pentru G4Media.ro că evaziunea a crescut enorm din cauza politizării ANAF, care nu mai funcţionează corect. Fiscul protejează acum unii jucători incorecţi din piaţă, ceea ce duce la distorsionarea competiţei economice. G4Media.ro a scris în aprilie despre modul în care Fiscul e controlat de Bogdan Stan, un apropiat al lui Liviu Dragnea, deși acesta lucrează la Curtea de Conturi.

Este fix modelul comunist de “pile, cunoștințe, relații”. Nu există nici un soi de meritocrație în modul în care sunt numiții șefii de instituții. Totul se bazează pe fidelitate, fidelitate răsplătită cu funcții sau cu diverse contracte.

De asta stă pe loc țara, de asta a fost comunismul un dezastru. Pentru că și atunci, și acum, sunt promovați în funcții de conducere toți inepții, toți incompetenții, care nu sunt în stare să gândească, ei doar transmit ordinele mai departe.

De aia va rămâne România în beznă câtă vreme există partide precum PSD și PNL. Pentru că partidele “tradiționale”, din istoria recentă a României, au același modus operandi. Cel de mai sus: nu contează competența, contează cum facem noi bani.