Acces Direct, versiunea din 1970

În 1970, una dintre apariţiile TV ale lui Janis Joplin e cel puţin ciudată. Se vede clar, de la o poştă, că Janis e drogată. Cu toate astea, dacă nu socotim publicul, toată lumea e relativ OK. Prezentatorul emisiunii nu are vreo jenă, e chiar încîntat că o are pe Janis în studio. Are o oarecare reţinere, căci, stă de vorbă, pînă la urmă, cu o persoană care fumase ceva serios (chiar la început, e o replică despre fumat opium.)

Imaginaţi-vă, acum, că în locul moderatorului şi a echipei de atunci, ar fi Simona Gherghe şi echipa de acum, de la Acces Direct.

Zău, aş vrea ca vremurile bunului simţ să se întoarcă. Şi, apropo, Janis e mama lor.

4 comentarii

 1. Ai scris gresit Abces din Rect.

 2. O știi pe aia cu “asta cere publicul” ? De aia au ajuns lucrurile unde-au ajuns. Bunul simț este rar și, mai important, este discret. Prostul gust nu e discret. Prostul gust se exprimă gălăgios.

  Și apropos de emisiunile de căcat (că tot înjuram și eu mai zilele trecute halul în care-a ajuns și Românii au talent), aseară n-am mai rezistat după al 3-lea freak și m-am apucat să mă uit la Britain’s Got Talent.
  Oricât ar mânca căcat ai noștri că așa-i formatul, n-o să vezi la ei o asemenea revărsare de ciudați puși pe sticlă ca să aibă de ce să râdă pulimea…

 3. da, nici nu merita sa deschizi teve-ul…e de tot rasul!!

 4. Regulile economiei clasice: nu e cerere.

  Adică: în 1970, nu exista Internet, nu existau forumuri şi bloguri, nu exista Youtube, oricine, de la mic la mare, de la magnat până la ultimul Dorel de la lopată, îşi lua informaţia de la o sursă de tip socialist. Fie ziar editat de un uriaş trust de presă, fie 4-5 canale TV ale statului şi ale unor corporaţii gigant.

  Deci mogulii de atunci erau obligaţi să menţină o calitate medie spre bună a emisiunilor şi a ziarelor, astfel încât marea majoritate a populaţiei să se uite la postul lor sau să le cumpere ziarul, fiindcă puterea şi bogăţia lor depindeau de asta.

  După 2004, “publicul care cerea calitate” a migrat spre forumuri, bloguri, televiziuni pe Internet, cluburi şi cafenele, astfel încât mogulii au rămas cu o singură categorie de spectatori/cititori stabili, categoria care nu are cunoştinţele tehnice necesare ca să îşi ia informaţia de altundeva decât de la TV.

  Această categorie nu ascultă Janis Joplin, nu se uită la TVR Cultural, are un IQ pe la genunchiul broaştei şi în general e frustrată, duşmănoasă şi cu un caracter mizerabil, deci singurul lucru pe care îl înţelege e faptul că poate râde de cel care a apărut pe ecran.

  Astfel încât, cum ar fi zis Radu Piticu’ Gratis, numita categorie se uită la Abces Direct ca să poată râde de faptul că Ioana Tufaru e jegoasă sau că Adriana Maimuţeanu şi Simona Gherghe au caracter jegos, ceea ce e mai rău.

  ~Nautilus