Adrian Năstase a încercat să se împuşte

Oarecum la cald: Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis că Adrian Năstase merge la puşcărie pentru doi ani. Poliţiştii au ajuns la el la uşă cu mandatul. Adrian Năstase a pus mîna pe pistol cu glonţ de 9 mm şi ar fi încercat să-şi facă o gaură, un poliţist a încercat să-l împiedice şi fostul prim-ministru s-a ales doar cu o rană în zona gîtului. A fost dus cu ambulanţa la spital (din imagini, părea că la Floreasca.)

Desigur, Năstase n-a făcut nici un rău nimănui, nu e vinovat de corupţie, de sărăcia din 2000 – 2004, de contracte preferenţiale, de şpăgi şi aşa mai departe. Mă scuzaţi, nu pot să empatizez, mi-e indiferent dacă moare sau nu. Cînd era el prim-ministru, părinţii mei nu aveau o leafă de mizerie, deşi aveau cîteva zeci de ani vechime în învăţămînt. Altfel, adaug doar atît: un om nevinovat nu pune mîna pe pistol şi-şi trage-un glonţ în cap, aşa, din senin. Unul care a făcut nasoale şi ţine cît de cît la onoarea lui, da. Pentru asta, da, e admirabil.

Apropo, doi ani de puşcărie, sincer, e parfum pe lîngă cît ar fi meritat.

12 comentarii

 1. 2 ani de pușcărie, dar cu averea intactă.
  Mi se pare un deal bun.

 2. daca a fost atins de glont mai ramane doar o incercare?

 3. DA,nu trebuie sa ne fie indiferent,daca moare SINGURUL OM din lume care isi numara OUSOARELE deBIBILICA de 3 ori pe zi.5-7 luni departe de ele,cum sa nu te sinucizi in prezenta politiei,asistenta tehnica,si a salvarii,asistenta medicala,cu ocazia asta iti testezi pupiliiii,preteniiiii,dusmaniiiiii etc. -BASE este absolvit de orice vina-HAdrian avea miinile pline.

 4. “Altfel, adaug doar atît: un om nevinovat nu pune mîna pe pistol şi-şi trage-un glonţ în cap, aşa, din senin.”
  –> Alex, asta este o aberatie de zile mari. Vinovat sau nu, bogat sau sarac, depresia /disperarea este la fel pentru toti.

 5. Teniescu: A reuşit? Nu. A ratat. Deci rămâne o încercare.

  Din partea mea putea să şi reusească, dar preferam să o facă după ceva puşcărie, nu înainte. Deşi nu cred că gresesc dacă cred că celula aia deja are termopane, plasmă şi tot ce trebuie pentru o detenţie la fel de luxoasă precum îi e şi viaţa. Au făcut-o alţii mult mai mici decât el. Mă mir că n-a încercat ceva mai mult, de ex. executarea pedepsei la domiciliu.

 6. Nu cred ca iti dai seama cat de multi oameni nu empatizeaza cu Nastase; de la prima ora aici la mine la birou toti fac zeflemea pe tema asta si nici unul nu este solidar cu drama personala a fostului premier…
  Ce sa mai zici decat “Basescu e de vina” (ca sa-l parafrazez pe actualul premier…)

 7. +1 Ruxandra Predescu

 8. @Sakura: mai ales ca stim EXACT intentia lui putem fi foarte siguri ca nu a iesit ce trebuia. mhm.

 9. Și acum cum e leafa părinților tăi, a crescut considerabil?

  Cât despre Adrian, nu pot să-i plâng de milă nici dacă mă chinui :))

  Și a doua: Partea bună e că atunci când Băsescu va încerca să se sinucidă, nici un amărât de milițian nu va avea curaj să-i dea peste mână tocmai lui. Sau nu va vrea :))

 10. @Teniescu: da, aici ai dreptate. Nici eu n-aş înghiţi pastila cu sinuciderea, mai ales că nu i s-au atins de avere. Va încerca să tragă de timp cât să se reuşească schimbarea lui Băsescu, pentru a i se putea da apoi graţiere.

 11. Nastase a incercat sa plagieze sinuciderea si nu i-a reusit!
  E doar un circ ieftin, sper ca nu cumva sa citim peste cateva saptamani ca a fost gratiat sau face arest la domiciliu pentru ca nu suporta detentia.