Adrian Năstase, condamnat. La încă un mandat

Voi chiar credeţi că Adrian Năstase o să înfunde (sic!) puşcăria? Oricît aţi spera, fie şi pentru cei doi ani, Adrian Năstase o să stea liniştit acolo unde a stat şi pînă acum: ori în una dintre cele ţîşpe case, ori în Casa Poporului, după cum o să-i poftească inimioara. Zău, e prea uns cu toate alifiile (sic!) pentru a intra la zdup. Deci, zic eu, liniştiţi-vă, are dreptul la recurs, judecătorii o să-i transforme pedeapsa în doi ani cu suspendare, la toamnă mai cîştigă vreun mandat de deputat sau de senator şi nu se schimbp fix nimic.

Şi, acum, pe bune, chiar i se pare cuiva că doi ani de puşcărie sînt destui pentru cîte-a făcut Adrian Năstase? Da, ştiu, ştiu, nu l-au prins decît cu corupţia mică, nu şi cu corupţia mare, pentru care merita o pedeapsă sănătoasă. Eu cred că mai bine nu-i mai făceau nimic, scăpam de-o grijă şi noi şi el. Între timp, noi ne bucurăm de bancuri precum “Năstase.exe“.

11 comentarii

 1. mi se pare că, condamnat fiind, nu mai are voie să candideze.

  • @vali: teoretic, asa stiam si eu. Dar o sa se lungeasca cu recursul pina dupa alegeri, cel mai probabil. Plus, daca Miron Cozma, fost puscarias, are dreptul sa candideze…

 2. Coruptia de valoare mica inseamna coruptie de sistem… toata lumea primeste si da atentii de valoare mica…
  la nivel inalt, daca valorile sunt mici trebuie sa fie numeroase pentru a ajunge la o suma interesanta.

  Coruptie de valoare mare este intr-un sistem mai sanatos, in care cineva risca doar pentru o suma mare.

  Ideile le-am auzit intr-un reportaj cu Monica Macovei si mi se par logice.

  • @Razvan Luca: pai, ce, ti se pare ca vreo citeva ‘jde mii de euro, cu cit l-au prins pe Nastase, e suma mare? :)) Sumele mari sint la comisioanele alea incasate pe privatizari, alea-s marile tunuri. Astea-s rahaturi, sa aiba ministeru’ justitiei cu ce sa se laude. Vai, l-am condamnat pe Nastase… Sanchi

 3. 2 ani nu sunt destui da’ cred ca puterea exemplului ii va pune pe multi pe ganduri in tara asta. probabil ca vor urma Apostu si Ridzi, asa ca multora le va intra frica in oase si se vor abtine de la chestiuni din astea.

 4. Eu cred ca dictatorul il va zvarli pe Nastase in puscarie, macar sa-si transforme si el porecla in renume :)

 5. Nu cuantumul pedepsei in sine este important, ci distrugerea mitului invincibilitatii indiferent de pozitia din sistem. Mai ales ca la nivelul acesta, furturile mari au fost cu ordonante si decrete emise cu dedicatie si pe sustache – care in ultima instanta sunt inatacabile juridic.
  IMHO!

 6. Inchisoare cu suspendare, si interzicerea unor drepturi (dreptul de a fi ales inclus intre interzise). Nu o poate lungi pana la alegeri.
  Poponel este mancat!

 7. Din cate stiu eu, nu poate candida daca sentinta este definitiva. Si momentan nu este.

 8. De acord cu DanSu. Plus ca e un mesaj atit pentru lei cit si pentru iepuri – in minia mea proletara am zis ca poate merita mai mult ca fiind virful capitei, dar a fost baiat destept si a stat mai in spate. Astia mici sa traga si sa fie de invatatura, ca la noi mentalitatea nu s-a schimbat de pe vremea lu’ Ceascha, doar mizele au crescut.