Adrian Severin nu trebuie să plece. Trebuie dat afară

Pe Adrian Severin îl ştiţi. E unul dintre foştii miniştri de externe, un tip porcin, unul dintre pesediştii intraţi în anonimat după 2004 şi reşapat de PSD ca europarlamentar. Lipsit de orice performanţe serioase în aria sa de expertiză, a reuşit, acum, performanţa negativă de a fi luat la ochi de jurnaliştii britanici de la Sunday Times. Adrian Severin este, acum, acuzat într-un scandal de luare de mită. Oare de ce nu ne mirăm?

Alături de el, au mai fost “turnaţi” un sloven şi un austriac. Austriacul a demisionat din funcţia de europarlamentar. Că aşa sînt ei, europenii cu rădăcini germanice. Cînd s-au umplut de baftă, se retrag cu coada între picioare. Şi nu-i mai vezi. De sloven, n-aş şti ce să zic. Şi, sincer, nu-mi pasă. Dar despre Adrian Severin trebuie să-mi dau cu părerea.

Pentru că Adrian Severin provine de partidul românesc cel mai corupt. PSD, actualul partid pe care Antenele lui Voiculescu se chinuie să-l spele cu furtunul. Actualul partid al cărui lider, Victor Ponta, este periat de la un capăt la celălalt de toţi Gîzii. Actualul partid care, de bine ce pozează, vai!, în anticorupt – chipurile, s-a schimbat în cei cîţiva ani de opoziţie -, se trezeşte cu ditamai reprezentantul acuzat de luare de şpagă.

Adrian Severin nu trebuie să plece din funcţia pe care o ocupă în PE sau în partid. Oricum, nici n-o s-o facă. Românii noştri, în general, sînt suficient de nesimţiţi încît să o dea în fundul altora. Severin deja a făcut-o, a încercat să arunce mîţa moartă în poala lui Sebastian Bodu. Un gest mizerabil, pînă la urmă. Şi, cu toate că a fost “dat în gît”, continuă să aibă gura mare. Nu el, vai!, dar ştia dinainte că e înscenare!, dar vai!, tocmai de aceea a tăiat factură de consultanţă!

Genul ăsta de indivizi, care ne umplu ţară de baftă, nu merită doi bani. Ei, care sînt trimişi în Parlamentul European ca să arate că România nu este ţara aia mizerabilă, tocmai ei sînt cei care demonstrează întregii Europe că nu merităm să fim acolo. Genul ăsta de indivizi nu trebuie lăsaţi să plece. Dimpotrivă, genul ăsta de indivizi trebuie daţi afară.

Primii care ar trebui să reacţioneze sînt cei din PE. Ar trebui să-l dea afară fără drept de apel. Statul român ar trebui să-şi ceară scuze că şi-a permis să trimită o asemenea mizerie la Bruxelles. PSD ar trebui să fie următorii care reacţionează. Ponta ar trebui să-l ia pe Severin de-un ciuf şi să-l arunce la groapa de gunoi a politicii social-democrate. Desigur, aşa ceva n-o să vedem.

Trăim, totuşi, în Ţara Minunilor. În ţara în care, zi de zi, ne minunăm de nesimţirea, de lipsa de demnitate şi de lipsa de onoare a celor care ne reprezintă.

21 comentarii

 1. dude, tu l-ai ales acolo, ca nu a plecat singur

 2. Nu stiu de ce am citit post-ul tau pentru ca nu am aflat nimic nou.

 3. e mason, cum sa dea cu el?!

 4. Acum e pe realitatea, face pe lupul moralist ca Năstase care-și plânge mătușica iar Felix dă lumea-n judecată că-l face securist. Specimenele astea ar trebui totuși să acționeze la fel ca primatele din care provin: nu-și depășesc teritoriul marcat pentru a nu li se lua urma. În cazul în care eșuează merg la Felix & Vântu să demonstreze că sunt virgine.

 5. Ce bine imi pare ca a luat teapa. :)

 6. Dude, tu l-ai ales acolo, pentru ca nu ai votat pe altul.

 7. The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing. – Edmund Burke

 8. atunci cand alegi sa nu alegi, intotdeauna va alege altcineva in locul tau.
  democratia inseamna dreptul de a alege si a fi ales.
  daca nu vrei sa-ti exerciti nici unul din aceste drepturi, inseamna ca refuzi sa fii parte, asa ca, de ce te plangi?
  oricum, de ce ma obosesc oare sa-ti explic?

  • @sandu: tu nu pricepi o chestie elementara. Nu e vorba ca eu am votat sau ca nu am votat. Nu e vorba despre a vota. E vorba ca Severin voia sa ia spaga. Punct. E vinovat, la revedere, altul la rind. Simplu. Nu conteaza ca a fost ales, conteaza ca nu merita sa fie acolo. Hai sa nu schimbam subiectul.

 9. Nope, de vina este Basescu si PDL. Daca n-ar fi fost Basescu, Psd era la putere, avea acces nelimitat la resurse iar Severin nu era nevoit sa ia mita. :))

 10. Romania nu are ce sa-si ceara scuze ca nu l-a trimis status roman, a fost ales. PSD ar trebui sa discute cu Severin si sa el sa-si dea demisia. Vom vedea….

 11. ha ….SF , cand o sa-l vedem pe Severin dandu-si demisia?????de buna voie????
  niciodata……

 12. Mi se pare elocventa reactia lui Severin:

  Deja am cerut presedintelui Parlamentului European sa ia masuri legale de ordin penal impotriva lor macar si pentru faptul ca au intrat intr-o cladire publica sub identitate falsa si de asemenea pentru inregistrari neautorizate.

  Suna familiar ?

 13. Nici PASD nu sta cu miinile in sin, chiar daca PSD ar adopta politica strutului, mi-e teama ca daca treaba mai e mult mediatizata, Adrian Severe va fi fortat sa isi dea demisia.
  http://www.socialistgroup.eu/gpes/public/detail.htm?id=135524&section=NER&category=NEWS

  Iar omul chiar se crede nevinovat pentru ca nu a pus inca mina pe bani, doar i-a facturat, considera ca totul e o tentativa asupra reputatiei lui, a PSD etc etc etc. Dupa ce te minti singur multa vreme, mental incepi sa construiesti mecanisme care sa iti explice ca ceea ce faci e corect, ca e o nedreptate ce ti se intimpla, dupa atitia ani de efort depus meriti mai mult… etc etc.

  Dar mi-e teama ca dl Adrian Severin nu a inceput lucrurile chiar din decembrie, citesc cum ca deconturile la PE au fost cam maricele si averea personala creste ushor.

 14. Duminica, austriacul si-a dat demisia din functia de europarlamentar iar luni slovenul a facut acelasi lucru.
  Intre timp, Adrian Severin s-a autosuspendat din BPN al PSD.

  :D

 15. Mi-a placut un comentariu scurt pe Hotnews “Severin, fii roman pina la capat”. Acum pe cinstite, discuta despre onoare cu orice roman si va fi complet de acord cu tine, pina cind va trebui sa-si dea el demisia, dupa care o va intoarce la 180 de grade si iti inshira o lista intreaga de motive pentru cite lucruri a facut el pentru tara si cum nu trebuie sa-si dea demisia. Adevarul e ca nu sintem educati cu idea de onoare, nu ai cum sa respecti un cod in care nu ai fost educat, simplu.

 16. Data fiind situatia mirlanului, am doar o intrebare. Cine poate retrage mandatul unui parlamentar ?

 17. serios ca ar trebui revizuita legislatia. Eu ca votant ar trebui sa pot sa il dau afara pe angajatul meu daca vreau! orice parlamentar, primar, etc e doar un angajat! La fel ca orice secretara! Daca fura, il dai afara!