Afacerea ta online din cîteva click-uri. Foarte mişto

organizeCum o fi să primeşti un mail în care ţi se spune “ţi-am făcut o surpriză: un site!“? Eh, cam aşa am păţit eu. Mi s-a făcut cadou… un site. M-am distrat teribil, pentru că nu mă aşteptam. N-am scris mai devreme despre asta din cauză că a fost Paştele, şi s-ar fi pierdut informaţia undeva. M-am distrat, un pic, cu un serviciu care-ţi permite să creezi un site pentru o afacere online din cîteva click-uri. Sau, mă rog, mai multe click-uri, dar fără a mai fi nevoie să configurezi o grămadă de poveşti, de la server pînă la diverse module.

AfacereaTaOnline.ro e un serviciu lansat recent de Romtelecom Business Solutions, care nu costă nimic în primul an de folosire. De ce e important lucrul ăsta? Domeniul .ro este gratuit, hostingul este gratuit, instrumentele disponibile (inclusiv cele de promovare) sînt gratuite. Bonus: dacă, după un an, cînd expiră gratuitatea, nu mai vrei să continui, poţi renunţa fără să plăteşti nimic. Adică nu te obligă nimeni să semnezi un contract. Şi primeşti destul de multe.

Site-ul primit cadou este afacerealuisubiectiv.ro. M-am jucat prin el şi am pus de-un magazin online de legume şi fructe. Evident, nu recomand nimănui să plaseze vreo comandă, că n-o să onorez niciuna. Dar e un demo pentru cine e interesat să-şi creeze rapid o afacere online.

Afacerea Ta Online este un serviciu adresat în principal micilor întreprinzători, care nu vor sau nu au cum să investească o căruţă de bani în prezenţa online. În plus, există şi tutoriale, deşi eu, unul, nu le văd sensul, la cît de simplu de utilizat e platforma:

Din comunicatul de presă, de la data lansării:

Inițiativa oferă posesorilor de afaceri posibilitatea de a-și dezvolta personal, în 5 pași simpli, website-uri pentru companiile lor, inclusiv un domeniu .ro personalizat, hosting și unelte pentru promovarea și monitorizarea rezultatelor noii prezențe online. Toate companiile românești, clienți Romtelecom sau nu, au acces la toate aceste beneficii. Lansarea acestei inițiative este parte din strategia de dezvoltare a portofoliului Romtelecom Business Solutions și se adresează oricărei companii care nu deține deja un website propriu.

Utilizarea platformei este gratuită pentru primul an, permițând deținătorilor de afaceri să-și personalizeze website-ul cu ajutorul unor tipare și texte predefinite, care pot fi mai apoi modificate de către posesorul afacerii, conform caracteristicilor activității sale. Mai mult decât atât, platforma permite crearea de adrese e-mail pe respectivul domeniu, dar și dezvoltarea și transmiterea de newslettere pentru promovarea afacerii respective și uneltele necesare pentru analiza traficului de pe website-ul creat.

Mai simplu de-atît nu cred că se poate. Şi nu glumesc, pînă şi cea mai non-tehnică persoană îşi poate personaliza site-ul. Ocazie cu care, zic eu, or să crească, în sfîrşit, prezenţele online ale businessurilor româneşti.

14 comentarii

 1. Alex, cred ca ai uitat sa pui (P) in fata articolului. :)
  Asteptam mai multe detalii tehnice de la tine, pe ce platforma e facut acest generator de situri, ce are in spate ?
  N-as crede sa fi facut ei un sistem de la zero.

 2. Dacă acele campanii email sunt ca asta

 3. Frumoasa platforma, powered by ecwid :-)

  http://www.ecwid.com/

 4. Ma intreb cat costa taxa lunara incepand anul 2 :)

 5. Dupa primul an de gratuitate, daca proprietarul decide sa pastreze serviciul, taxa va fi cea aferenta pachetului de gazduire ales din serviciul Beonline, pentru care preturile incep de la 3 EUR/luna.

 6. Cred ca voi incerca sa ma joc si eu umpic,sper sa nu ma taxeze cu ceva spre finalul anului gratuit :)

 7. @Irina Ilie: puteti sa prezentati un scenariu in care utilizatorul Afacerea Ta Online renunta la relatia cu Romtelecom si pastreaza domeniul ? De exemplu, dupa anul de gratuitate, utilizatorul foloseste servicii cu taxa timp de … ani, timp in care plateste cel putin … lei, dupa care poate dispune fara restrictii de respectivul domeniu.

  Cu alte cuvinte, puteti sa convingeti utilizatorul ca Afacerea Ta Online nu-l transforma in captiv Romtelecom ?

 8. @Wideshot – La finalul perioadei de gratuitate, puteti opta pentru BeOnline cu transfer de domeniu (pentru transfer se plateste o taxa unica, one time only, de 41 EUR) – tarifele lunare pentru BeOnline incepand, asa cum spuneam, de la 3 EUR, iar serviciul avand o perioada contractuala minima de 1 an. Ca alternativa, puteti renunta la site-ul creat, Romtelecom va elibera automat domeniul alocat la solicitarea dvs si il veti putea achizitiona imediat ce este repus in vanzare de catre autoritatea RNC (perioada este, in general, de 60 zile).

 9. La creare site, deja se spune ca a fost incalcata politica youtub-ului. Cum vine asta? Cere seriozitate cineva neserios? Cum pot avea incredere in promotie?

 10. Da…persoana fizica liber profesionista poate sa-si faca?

 11. @nela – ați încercat să apelați suportul tehnic accesibil în secțiunea de Contact a site-ului?

  @Lupsan Emilia – dacă sunteți PFA, bineînțeles. Toate cele bune!