“Afară, afară, cu ungurii din ţară…”

violenceCă tot e meci, diseară – joacă România cu Turcia – şi că tot a trecut o săptămînă de la România-Ungaria, vă ofer clipul de mai jos. Puteam să-l public de-atunci, dar am zis că nu-i cazul să mai încing şi eu spiritele, că oricum fierbeau destui şi de-ai noştri şi de-ai lor. Aşadar, iată comportament de suporter român care, cel mai probabil, în timpul liber (adică atunci cînd nu-i suporter, ci merge la serviciu), e un om cît se poate de normal.

N-o să pricep niciodată fanatismul ăsta. Din păcate, nu-i doar fanatism, că ăla se rezumă fie şi doar la “Mu-ie, Di-na-mo!“, sloganul tradiţional al tuturor suporterilor care nu-s dinamovişti. Şi pe care l-am auzit strigat chiar de suporterii în drum spre Arena Naţională, săptămîna trecută.

Din păcate, ce strigă oamenii în drum spre stadion, prin plin centrul oraşului, se cheamă de-a dreptul şovinism. Şi, da, pricep că ungurii veniţi în România, la meci, erau puşi pe scandal. Nu e ca şi cînd n-aş fi conştient că au şi ei leprele lor. Însă, cred eu, de data asta, ar fi trebuit să fim tocmai noi ăia mai buni şi mai toleranţi. Pentru că tot o lecţie se cheamă şi toleranţa. În fond, dacă de la ei vin huliganii, n-ar fi mai bine să-i ignorăm?

Însă n-am vrut, noi am preferat să strigăm, printre altele, “România-i ţara noastră, ne pişăm pe Ungaria voastră.

Jenant. Penibil. Şi încă un motiv pentru orice român întreg la minte să i se facă şi mai scîrbă de societatea în care trăieşte. Vă mai miraţi că sînt atîţia cei ce vor să emigreze?

Sînt curios ce-or să strige diseară. Sigur va fi ceva de mama lui Baiazid şi profetul Mahomed.

5 comentarii

  1. Pe turci i-am trimis deja acasa :))

  2. cu turcii suntem mai inimosi. ei se bucura cand aud de romania: hagi, popescu si lucescu.

  3. La începutul anilor 90, pe vremea lui Ciontea şi Domokos Geza, cei mai antimaghiari şi speriaţi că ungurii ne iau Ardealul erau cei din Buzău, Brăila, Vaslui şi Bucureşti – localităţi pline de unguri, evident.

  4. Bucurestiul e al doilea oras dupa Budapesta ca nr. de unguri – si asta nu e banc :)

    Iar pentru turbatii tricolori, le recomand o vizita / perioada de tari in Budapesta. Se vor intoarce cu coada intre picioare…daca au putin bun simt. Eu sunt din Bucuresti, am trait 2 ani in orasul ala si mi-a placut chiar mai mult ca Viena :D