akismet si spam-ul

Sincer, habar n-am pe ce se bazeaza ala cel mai bazat plugin de WordPress antispam. Habar n-am. Nici macar cea mai vaga idee. Dar am o banuiala: adresa de mail. Nu de alta, da’ am un amic care si-a luat-o mai urit decit oricine. Cum e ca Akismetul sa iti cenzureze pe blogul tau taman comentariile tale? Ei bine, desi e un pic cam greu de crezut… se poate. Amicul asta al meu, probabil, a comentat ceva de naspa pe vreo cineva. Care cineva, probabil, a marcat comentariul ca spam. Care wordpress al respectivei persoane avea Akismet, care Akismet a preluat datele comentariului si l-a trimis, naiba stie, mai departe, catre server. Server care, probabil, are o baza de date a url-urilor sau adreselor de mail marcate ca spam. In cazul amicului meu, adresa de mail.

De ce spun asta? Pentru ca Akismetul i-a oprit de doua ori, la mine, comentariile. De fiecare data, adresa de mail introdusa era aceeasi, insa nick-ul, respectiv url-ul erau diferite. Ce a ramas? S-a notat. Parerea mea este ca dumnealui ar trebui sa trimita un mail celor care au dezvoltat pluginul, prin care sa le explice ce si cum sta treaba, care la rindul lor, vor avea grija sa ii scoata adresa de mail din baza de date.

Cu toate astea, partea foarte tare ramine: cit de idioata poate fi situatia in care pluginul antispam, instalat pe propriul blog, sa iti cenzureze propriile comentarii postate TAMAN pe blogul TAU? =)) Noh, pe bune, mi se pare geniala ideea =))

2 comentarii

  1. un cunoscut de-al meu s-a incuiat afara si a trebuit sa keme pompierii sa intre pe geam.. ce-si face hombre cu mana lui…

  2. spam karma ftw