“Ai venit tu să ne zici de votat, care te-ai mutat într-o țară cu apă caldă”

Eu nu-l votez pe ăla, că e amator, nu e politician”, “Ba eu nu-l votez că e prea politician”, “Nu votez partidul c-au promis politică altfel și ei fac politică”, “Nu votez că fac prea multă politică”, “Ba nu-i votez că politica lor seamănă cu vechea politică”.

Astea-s reacții de prin bula mea. Da’ știți care-i faza amuzantă? Bă, voi n-aveți apă caldă în București! Capitală europeană, secolul douășunu! Stați acasă, băieți, nu votați, că la iarnă tot dușuri reci o să faceți. Chiar nu-și dă nimeni seama cât de ridicolă e situația?

Fantastică sclifoseala asta. Dacă nici pentru apă caldă nonstop, în anul de grație 2020, nu e lumea-n stare să iasă la vot, s-o zboare pe țoapa aia de Voluntari, nu știu ce ar mai mișca-o. “Dar vai, a zis Nicușor cuvântul ‘panaramă’, cum pot eu să-l mai votez acum?” Ei bine, să te speli cu principiile atunci când o să rămână fără apă caldă și cartierul tău.

Băi, serios, dacă Oprescu a făcut ceva bun pentru București, măcar a fost curățenia. Șpăgi, neșpăgi, dar orașul era la fel de curat ca pe vremea lui Videanu. În ultimii aproape trei ani, după ce-am plecat din țară, am regăsit gunoaie peste tot de fiecare dată când am venit. Și am venit des.

Bucureștiul e cel mai jegos oraș din România, iar de vreo juma’ de an încoace, Bucureștiul are și cei mai jegoși – la propriu – cetățeni. Dacă nici ăsta nu e un motiv bun s-o zburați pe panarama aia de la primărie, nu știu care mai e. Eu măcar am apă caldă.

2 comentarii

 1. Este de neînțeles cum stau bucureștenii de ani de zile și nu fac nimic, nu tu proteste, nu tu sute de mii de procese împotriva primăriei/furnizorului sau cui se ocupă cu apa caldă și căldura. Aud că plătesc și facturi de sute de lei pe apa caldă care e rece când e, și pe caloriferele reci.
  Când au fost probleme de genul ăsta în Iași, prin anii 90, și-a luat CET-ul un mare fuck off și lumea s-a debranșat pe bandă rulantă. Se mai smiorcăiau cei de la gaze și electric că vai, nu duce rețeaua, că cîr, că mîr. S-au mișcat și au refăcut rețelele în tot orașul. Fiecare apartament a contribuit la plata noilor coloane de gaz din spațiul comun, contorizare, centrală de apartament and so on, fără subvenții sau alte ajutoare, care cum a putut.
  De vreo 10 ani, fostul CET, acum Veolia, a investit masiv în refacerea rețelelor. Multe asociații, instituții publice, private și persoane fizice s-au rebranșat deja la rețeaua modernizată. Mai este de treabă, dar direcția e bună.
  Dacă s-a putut aici, în fundul țării, unde cred miticii că nu avem cablu, Mega și minte destupată, se poate și în București.
  Cum era refrenul ăla de la ND (wink) ”haide vino înapoi…”

 2. De fapt, bucurestenii sunt resemnati si nici dracu nu poate rezolva problema prea curand.

  Daca la iarna face ceva POC pe o magistrala termica, Nicu Shordan va face minuni doar daca are un duh in lampa.

  Mai e ceva frumos. In Bucuresti intretinerea e chiar mica iarna, pt ca subventia este uriasa.
  Din 2021 – 2022 subventia dispare, ca s-a suparat UE.

  E singurul oras (si cel mai bogat) din Romania, unde exista aceasta subvenite.

  Sa vedeti atunci revolte, cand iti va veni la 2 camere intretinerea pe la 800-1000 lei iarna.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.