Am aşteptat norul vulcanic. Şi nesimţitul, ia-l de unde nu-i!

Ieri, toată ziua, pe crawl-ul din partea de sus a ecranului, la Realitatea TV, am fost atenţionat: “Norul vulcanic este aşteptat la ora 9, mîine dimineaţă“. Sau ceva de genul ăsta. Oricum, scris cu alb pe fundal roşu. Şi cu “News Alert” în faţă. Alerta m-a pus în gardă: m-am trezit devreme, mi-am făcut duşul obişnuit. Dar, spre deosebire de rutina zilnică, astăzi m-am bărbierit, m-am parfumat, am îmbrăcat hainele de gală şi-am ieşit să aştept norul vulcanic.

Dar, nesimţire!, norul de cenuşă n-a venit. Nu ştiu dacă m-au păcălit cei de la Realitatea TV, dar mega-personalitatea pe care am aşteptat-o alături de cele vreo 900.000 de personalităţi ale ţării, adunate în cea mai importantă piaţetă a României, n-a mai venit. Ne-a lăsat cu buza umflată. Norul vulcanic n-a vrut să vină. Probabil din cauză că sîntem o ţară de lumea a ţîşpea pe care n-a băgat-o în seamă decît George Bush al doilea, ş-atunci doar prin prisma interesului.

Şi la cîtă reclamă i-au făcut televiziunile, mă aşteptam ca norul vulcanic măcar să ridice un deget a salut, dacă de coborît şi dat mîna atîtor oameni cu sufletul strîns cît un purice, care-l aşteptau cu un nod în gît de atîta nerăbdare, n-a fost în stare. Nici nu ne-a băgat în seamă, parcă încercînd să ne demonstreze cît de insignifianţi sîntem pentru el. Adică, nah!, dacă nu sîntem în stare să reducem numărul bugetarilor şi ajungem să ne împrumutăm de la FMI, nu mă mir, că s-o fi gîndit şi el că sîntem pîrliţi şi nu putem să-i oferim nimic.

De fapt, eu cred că de vină e prezenţa lui Emic Boc printre cei vreo 900.000 de oameni care l-au aşteptat în ropote de aplauze. Boc e un soi de piază rea, ne poartă ghinion, pare-mi-se. Sau Realitatea TV e de vină, nu ştiu, nu mai înţeleg. O fi vrut mogulul să se relaxeze cu o porţie zdravănă de rîs. Şi-atunci, ce şi-a zis, neseriosul, ia să-i anunţăm pe oameni că e aşteptat norul vulcanic. Şi noi, ca proştii, ne-am pregătit sufleteşte, ne-am dat jos bărbile, ne-am primenit, am ieşit cu pîinea şi sarea şi, ce să vezi?, ne-am luat ţeapă.

Atîta pierdere de vreme! Şi eu mă îmbrăcasem cu singurul costum pe care-l am, cel cu care-am fost la Starea Civilă cînd m-am căsătorit! Mi-am pus atîtea speranţe că, în sfîrşit, voi strînge mîna celei mai importante personalităţi din ultimul an, norul vulcanic. El, Norul, singurul Nor Vulcanic important. Şi cînd colo, ce să văd? M-am dus de pomană. Lumea şuşotea că, de fapt, România nici nu era pe lista de ţări vizitate de El, Norul!, ba cică a fost doar o mişcare de imagine a nesuferiţilor.

Sînt dezamăgit. Să-ţi fie ruşine, Dinu Patriciu!

4 comentarii

 1. din ciclul: “Stiri in stil romanes” permanent fail!

 2. “.. şi, ce să vezi?, ne-am luat ţeapă.”
  Turbez vazand cum o formulare inepta infloreste ca mucegaiul, la tot pasul!
  Domnilor, doamnelor “ne-am, mi-am, si-a ..luat…” se refera exclusiv la ceva dobandit prin cumparare (ex. mi-am luat pantofi – contra bani, evident!!) dar:
  am , a..luat palme, teapa, plasa, etc.
  E asa greu?

 3. Uite ca eu mi-am cumparat o teapa. Nu voit, insa am facut-o. :(
  deci se poate :)