Dragnea a rămas fără bani de pomeni şi a trimis ANAF-ul la produs

Zic să dau şi eu mai departe informaţia: ANAF a început să pună popriri pe conturile persoanelor fizice (adică nu PFA-uri, ci pe conturile personale). Am păţit-o şi eu azi, nu e foarte plăcut, dar asta-i viaţa.

Între timp, a publicat şi VICE un articol pe tema asta în care zice că n-ai ce face şi, printre altele, că Fiscul e pus pe fapte mari, că nu mai are de unde să strângă bani (nu de alta, dar încasările sunt pe minus de câteva luni încoace) de la companii şi atacă ce-a rămas.

Ce mi s-a părut interesant însă e că, de dimineaţă, m-a sunat un prieten şi-i povesteam păţania în timp ce mă îndreptam spre ANAF. “Zi-mi şi mie ce rezolvi, da’ îţi garantez că nu poţi face nimic.” I-am confirmat ulterior, ca mai apoi să-mi spună că nu-s singurul care a păţit-o.

Azi, ANAF a pus popriri pe cât de multe conturi de persoane fizice a putut. Nici nu e greu de înţeles de ce. Când Dragnea Grindeanu a promis o groază de prostii, când nu şi-a făcut nici naiba un calcul economic realist, ci doar au inventat populisme, pe unde să mai scoţi cămaşa.

Dacă aţi avut datorii la ANAF şi aţi scăpat fără poprire, bafta voastră, dar aşteptaţi-vă să se întâmple. Sau, în fine, faceţi măcar o plată simbolică, să intre în istoric, pentru că angajaţii de la Fisc nu-s chiar aşa de negri pe cât îi percepe naţiunea şi sunt conştienţi că oamenii mai trebuie să şi mănânce, nu doar să plătească.

În altă ordine de idei, ironia face că, de dimineaţă, când îmi plăteam online mobilul, întreţinerea şi curentul, chiar mă gândeam să le fac o plată pe ghişeul.ro şi celor de la ANAF. N-am mai apucat, c-am primit SMS de la ING că am conturile blocate.

Noi să fim sănătoşi. Felicitările şi urările de bine, evident, îndreptaţi-le către domnul Dragnea, că angajaţii de Fisc nu-s vinovaţi că-şi fac treaba.

Dacă îţi place acest blog şi vrei să-l susţii, cumpără de la eMag folosind acest link.

5 comentarii

 1. pe mine mă amenință din iulie că îmi blochează conturile.

 2. Din pacate legislatia e permisiva in materie de popriri si permite ANAF sa faca asta in masura in care considera ca respectivul contribuabil prezinta riscul de a nu isi onora obligatiile.
  Poprirea trebuie totusi sa fie motivata si de acolo poti afla care e motivul popririi si eventual o poti contesta. De regula daca esti tot timpul in urma cu platile se intampla chestia asta.

  Iti recomand sa vorbesti cu un consultant fiscal sau avocat specializat pe taxe si sa vezi ce optiuni si sanse de castig ai in masura in care ai contesta decizia de poprire.

  Altfel, iti recomand sa platesti tot ce ai restant. Bafta!

 3. @vali: Pe mine mă anunţă de prin 2013, da’ na 🙂 În cazul meu, s-au adunat diferenţele de 6% la impozitul pe venit (+ penalităţi) de care unii dintre foştii colaboratori nu s-au obosit să mă anunţe, chit că una scria-n contract şi alta au declarat ei pentru impunere. Asta e, nu mai am ce face (aşa-mi trebuie dacă nu-mi depun declaraţiile de venit, but then again, la cîte cozi ar fi trebuit să suport şi cîtă bătaie de cap cu formularele lu’ peşte, it’s a small price to pay).
  La tine ar trebui să fie mai simplu, că dacă te duci la ei cu dovada plăţii sau măcar să întrebi care e situaţia (as in, să stai de vorbă cu cineva de la ei, care e responsabil de dosarul tău), ar trebui să te lămureşti mai uşor.

 4. @DanielV: eu mi-am asumat-o, e OK, e neglijenţa mea, nu m-apuc să mă ţigănesc aiurea. Oricum, nu-s chiar atît de mulţi bani la mijloc. Singura chestie neplăcută e că abia scăpasem de datorii şi acu’ tre’ s-o iau de la capăt ca să trec luna, pînă intră leafa. În rest, e OK, nu mă plîng.

 5. Acu’ ceva vreme mi-au zis cei de la ANAF ca daca faci plati partiale nu se impune masura executorie, mai ales pe sume mici. Acum si eu sunt poprit. Asta e. M-am dus la ei cu hartia lor in care spune ca in situatia in care popriria pune in dificultate economica si sociala persoana in cauza se poate suspenda pana la 6 luni masura executorie. Nici gand de asa ceva, “e pentru altceva”, mi s-a spus fara alte explicatii. OK, zic. Atunci le zic sa facem un plan de resalonare cu sume mai mici. “Da, dar ne trebuie o garantie bancara de 150% sau imobiliara”. Adica, daca ai de dat 10.000 de lei, trebuie sa depui integral 15.000 lei intr-un cont din care ei isi iau rata lunara. Logica de stat!!!