De ce nu scrie nimeni o analiză despre Republica Moldova

Ce-i drept, au fost vreo două, dar Vali are dreptate atunci când se întreabă de ce vedem atâtea analize despre imigranţii (refugiaţii, cum vrei să-i zici) din Siria, la fel cum am văzut atâtea alte analize şi articole pe atâtea alte subiecte, mai ales pe Grecia, dar nu şi despre Republica Moldova.

chisinau-vedere

Răspunsul e simplu: nimeni nu ştie ce dracului se întâmplă în Republica Moldova. Ăsta-i adevărul pur. Moldova e o necunoscută pentru România. E mai uşor să vezi cum te afectează criza grecească sau criza imigranţilor arabi decât să afli ce se întâmplă în Moldova.

Ca să te apuci să faci o analiză serioasă pe Moldova, îţi trebuie două luni de citit articolele din ultimii doi ani despre ţara de dincolo de Prut. Ah, că mai simplu ar fi, poate, să găseşti nişte jurnalişti moldoveni care ştiu despre ce-i vorba, asta-i partea a doua. Dar dacă te gândeşti la ce mafii sunt şi pe-acolo, la ce-nvârteli, la ce afaceri, dacă îi e greu unei armate de jurnalişti de la Bucureşti să afle cum a ajuns Gabriel Oprea sforar de la nimic, îţi poţi închipui că acolo e mai greu.

Da, ăsta-i adevărul. Nimeni nu ştie ce se-ntâmplă acolo. Şi, sincer, nici nu cred că-i pasă cuiva cu adevărat – şi nu mă refer la jurnalişti.

Dacă îţi place acest blog şi vrei să-l susţii, cumpără de la eMag folosind acest link.

3 comentarii

  1. Daca citesti DW, vei vedea acolo constant articole despre R. Moldova.
    Insa ai dreptate ca refugiatii sunt un subiect care inetereseaza mai mult romanii. Criza refugiatilor poate ridica iar bariere in Europa, si ne putem trezi cetateni de mana a 2-a. Sau mai rau. Asta abia ce am prins gustul libertatii. Sincer eu am cosmaruri la ideea ca as putea pierde dreptul de a ma plimba, stabili si munci oriunde in Europa.

  2. despre ce se intampla in Moldova azi sau acu 2-3-4 luni?

  3. eu mai aflu evenimente petrecute acolo de la http://cojocari.ro/