ana@neogen? hmm…

Mă uitam ieri, de cînd cu toată tevatura făcută pe seama team-building-ului care, de fapt, nu e team-building – că e cu bloggeri care nu-s nici team, nici angajaţi Neogen -, la vreo două comentarii răutăcioase la adresa Anei, cea care se ocupă de confirmările bloggerilor interesaţi să participe la Blogaria Neogen.

Nu am de gînd să comentez reacţiile, ci mai degrabă să expun o constatare după ce am aflat cine e, de fapt, respectiva Ana. Anume Ana Raluca Bărbuneanu, 24 de ani (dacă nu mă înşeală sursele), fostă reporteriţă. Mă gîndeam că e interesant să laşi un job în presă, la Evenimentul Zilei, respectiv un salariu de peste 20 de milioane de lei lunar, ca să te duci la Neogen să lucrezi pe partea de PR ori Marketing – nu-s foarte sigur pe care dintre ele. Ceea ce înseamnă – şi clar, trebuie să respectăm – că e fată deşteaptă şi s-a dus pe un salariu muuult mai mare, scăpînd şi de stresul tipic gazetăresc.

Ce e, de fapt, de reţinut? Că e bine să fii jurnalist şi să lucrezi cu diverse companii pentru că ai toate şansele să pleci pe un salariu mult mai mare. Singura chestie nasoală e că tre’ să scrii comunicate de presă :P.

8 comentarii

 1. Deci e acea Ana. Am inteles … buuuna Ana :)

 2. Salut,

  As vrea sa punctez cate ceva
  1. salariile din presa au trecut de 20 de milioane de acu vreo 2 ani. Aveam mult mai mult. La nivelul actual, greu de zis ca ar pleca cineva doar ca sa castige mai mult :P (o publicatie nou lansata da si 50 de milioane la redactori :P). Probabil o sa putem discuta mai pe larg in Bulgaria de ce e mai bine pe net decat in presa.

  2. faptul ca am scris la ziar nu m-a ajutat sa primesc oferta de la Neogen. Scriam pe banci si nu prea aveam tangente cu piata it si .ro. De fapt, m-am intors la Neogen (unde am mai lucrat prin facultate). Si cred ca m-a ajutat si licenta in comert electronic, din Franta :P

 3. 1. ma faut.
  2. scrii comunicate de presa? :)) nu de alta, da’ asta e unul dintre cele mai nasoale indatoriri pe PR :P
  sper, totusi, ca nu lucrezi pe PR :D

 4. Presimt ca o sa fie bataie pe Ana in Bulgaria :))

 5. Ana: am impresia ca ai face bine sa pui pe net o poza cu tine :)) fanii te vor :P

 6. am auzit ca vine si oradeanul :D

 7. Deci, Ana mai lucreaza sau nu la Neogen?