Antenele ies şi de pe “satelitul” UPC

Citez din comunicat:

Ȋncepând de astăzi, Antena TV Group a retras operatorului Focus Sat dreptul de retransmisie a canalelor de mai sus, deşi Focus Sat consideră că actualul contract de distribuție semnat ȋntre cele două părți este ȋn vigoare. Decizia Antena TV Group intră ȋn vigoare ȋncepând cu data de 27.04.2012, ȋn pofida clauzelor stipulate de acest contract, agreat de ambele companii. La ȋnceputul lunii aprilie, Focus Sat a primit o solicitare scrisă din partea Antena TV Group, prin care operatorului i se cerea un tarif de opt ori mai mare pentru continuarea retransmiterii celor 5 posturi TV. Găsim nejustificată această solicitare, care, odată acceptată, ar afecta prețul abonamentelor noastre şi ar avea astfel impact direct asupra celor peste 283.000 de clienți Focus Sat.

Deja sînt doi operatori de servicii DTH în scandal cu Antenele. Intact negociază, în momentul de faţă, cu Romtelecom. Dacă cer tarife similare, nu m-aş mira ca posturile grupului să dispară şi de pe Dolce. Cam asta se întîmplă cînd te lăcomeşti şi te iei la trîntă cu un adversar foarte puternic, pe care ai vrut, în trecut, să-l ţepuieşti.

Îmi doresc, sincer, să văd cum Intact devine pachet separat, precum HBO, pe serviciile DTH. Ar fi decizia firească. E drept, ar pierde un public de vreo 2,5 milioane de telespectatori, dar ar fi decizia corectă pentru şantajul pe care-l practică, vădit, pe TV, de vreo săptămînă încoace. Mă mir, totuşi, că genul ăsta de şantaj făţiş nu a… “autosesizat” autorităţile. Am mai spus-o, e caz penal.

6 comentarii

  1. Si mie mi s-ar parea firesc ca operatorii sa creeze un pachet special in aceste conditii.
    Dar nu m-ar mira absolut deloc ca Voiculescu sa gindeasca pe termen ceva mai lung: in prima faza acrediteaza ideea ca Antenele sint cenzurare de actuala putere — si in acest sens isi pune pamfletarii sa se indigneze (doar s-a mai intimplat, vezi reprezentatiile Alessandrei Stoicescu), iar apoi, dupa ce cistiga USL alegerile, sa modifice legislatia astfel incit magaria sa aiba acoperire legala.

  2. Eu unu nu tin neaparat sa vad antenele. Daca ma iei repede chiar nu pot sa spun o emisiune din grila lor de programe.

  3. @ Marius B.
    Mie mi-a rămas în minte doar emisiunea “Te pui cu Blondele” unde invitați sunt Mitică Dragomir și Vadim Tudor :)

  4. Să o țină tot așa Intact. Săptămâna trecută a avut audiențe sub Kanal D.

  5. ar fi excelent sa dispara antenele..ar fi un lucru bun pentru insanatosirea culturii nationale