Antifurt pentru calculator de la Bitdefender. Pe asta n-o ştiaţi, nu?

Mi-am adus aminte, umblînd prin System Preferences, că, recent, am văzut o ştire cu Bitdefender Antivirus. Am găsit comunicatul de presă şi preiau informaţia, că e utilă celor care se plimbă cu laptopul sub braţ (mă rog, în rucsac.) Compania a lansat, la jumătatea lui iunie, o soluţie “anti-furt” pentru laptopuri şi pentru telefoanele pe Android.

E vorba despre o aplicaţie ce-ţi permite să localizezi, pe hartă, telefonul sau tableta Android, dar şi laptopul pe Windows. În cazul telefoanelor, e mai simplu, că-ţi oferă datele de localizare, cel mai probabil, în funcţie de coordonatele GPS sau de celulele operatorilor telecom. Partea bună e că primeşti notificare şi dacă hoţul încearcă să schimbe SIM-ul. În cazul laptopurilor, aici e un pic mai ciudat, că se foloseşte de o bază de date diferită, deşi modul de funcţionare e similar: triangulare wi-fi. E în funcţie de reţeaua wireless folosită. Dacă hoţul nu se dă pe net, mai ai de aşteptat un pic.

Ar mai fi de adăugat că, în cazul telefoanelor sau tabletelor, poate fi blocat accesul la terminal şi se poate activa o alarmă. De asemenea, se poate face, de acasă, o ştergere completă adatelor, atît în cazul device-urilor mobile, cît şi în cazul laptopurilor, pentru a evita vizualizarea sau copierea lor. Adică, în cazul în care nu reușești nimic, măcar te asiguri
că nu ajung datele tale (mai ales dacă eşti obsedat de privacy sau dacă ai informaţii confidenţiale) în mâinille altora. Partea cea mai bună e că rulează ca proces de background, deci n-o să sară-n ochii nimănui tot soiul de notificări, precum în cazul unui antivirus obişnuit. Toată “distracţia” – şi mă refer aici la posibilităţile de blocare, localizare etc. – se face online, prin intermediul unui cont pe site-ul BitDefender.

Şi cea mai tare chestie, ca să citez comunicatul de presă, este că “utilizatorul poate controla telefonul trimiţînd SMS-uri de pe un număr pre-setat sau îl poate comanda să răspundă sau să iniţieze un apel, chiar dacă terminalul pierdut nu este conectat la internet.” Serios, asta cu “SMS control” mi se pare, de departe, cea mai mişto caracteristică a serviciului.

Licenţa pentru BitDefender Anti Theft costă 30 de dolari pe an (29,95 mai exact) – pentru a rula pe trei dispozitive, sau 40 de dolari (39,95) pentru a fi instalată în paralel pe 5 dispozitive (de exemplu, abonament de familie, cu 2 laptopuri şi 3 smartphone-uri etc.)

4 comentarii

  1. Ha! Kaspersky are aceste servicii antitheft de ceva vreme pentru smartphone si tablete, nu’s sigur ca pentru laptop. iar la tablete au chiar functie de mugshot, care face poza cu camera frontala hotului :))).

  2. Super tare aplicatia.

  3. Si daca ti-am uschit laptoapa si folosesc un hdd sau ssd dinainte pregatit si ma conectez la net prin cablu o cam sug ei cu aplicatia lor, nu?

  4. Pai…furi laptopul si ii tragi o formatare .. sau ai acces la date fara conectare la ne … hai ca nu e greu .. mi se pare inutila aplicatia, ca si cele de mobil pentru antifurt .. iti fura careva telefonul , il inchide si il deschide direct, facand un hard reset sau re-image.