Antiviruşi…

Am, de aproape doi ani, o licenţă de BitDefender “home edition“. N-am activat-o nici pînă în ziua de azi. Instalez cîte un antivirus din an în paşte, fix cînd începe să mi se mişte calculatorul extrem de prost, dar mi-e prea lene să reinstalez Windows-ul.

Am pus mîna, mai nou, pe ultima suita BitDefender, Total Security 2008. Care arată, cel puţin la prima vedere, mai bine decît precedenta. În schimb, are aceleaşi proaste obiceiuri ca şi celelalte programe din aceeaşi categorie: sunete! Urăsc sunetele stupide din diverse programe! Nu apuc să schimb fereastra, hop un ţiuit. Cîteva secunde mai încolo, hop un piuit. Din acelaşi motiv am dezactivat şi sunetele din YM. Din acelaşi motiv nu vreau să mai aud în veci de Avast şi de Nod32.

Nu mă interesează alarme stupide pe calculatorul meu. Sînt enervante. Oameni buni, ce e aşa de greu de înţeles că mi-e suficientă fereastra cît China care îmi apare în mijlocul ecranului spunîndu-mi că am un virus? Aveţi impresia că-s chiar chior şi trebuie să urle programul?

În fine, lăsînd asta la o parte, sînt curios care-i treaba cu ultimul BitDefender, că cele două dinainte nu m-au încălzit cu nimic.

3 comentarii

  1. daca vrei informatii mai detaliate despre ce functioneaza in spatele “sunetelor”, da un mail. au si alea rostul lor, plus ca sunt standard de usability in domeniu, avertizarea se face vizual si acustic, ca daca esti full screen sau nu te uiti la monitor, poate auzi. am impresia ca prea ai vrea sa se invarta toate softurile in jurul tau si al preferintelor tale :D

  2. Inteleg perfect iritarea, si totusi e o functionalitate in plus (cum zice si avionaru) care poate fi dezactivata. In aplicatiile bine facute e optiune separata (nu trebuie sa tai tot sunetul).

    De BitDefender nu stiu, folosesc AVG (dupa ce am avut catastrofe cu Norton). Un sfat serios: daca stai permanent conectat la Internet, pune neaparat un anti-virus, mereu inainte de prima conectare. Exista multi virusi/malware care “asculta” in permanenta porturile deschise la computere pe web si se propaga la tine cum te-ai conectat. E-aproape instantaneu :(

  3. cum fac rost de o licenta pentru avg-antivirus