Aparent, locuiesc într-un cartier periculos

Ca-n fiecare sâmbătă, când mă trezesc la 11, am ieșit să-mi iau o cafea și să fac o plimbare pe malul gârlei. După vreo două ore de zăcut ca o șopârlă la soare, pe-o bancă (afară sunt 16 grade și e soare, că a început vara britanică de la începutul anului), când ajung în dreptul blocului, hop poliția.

Între noi fie vorba eu locuiesc chiar în centrul satului, într-un complex de blocuri (de trei etaje) chiar de pe malul râului. Mai exact, chiar vizavi de consiliul local (care e pe malul celălalt).

La momentul culminant, erau patru mașini de poliție (o dubă și trei break-uri) și 12 polițiști care se chinuiau să pună la pământ un criminal. Întreb ce s-a întâmplat și mi se relatează: un individ beat se pișa între niște boscheți, lângă bloc, iar când a fost luat la rost, a devenit agresiv. Beat mangă la ora două.

Nu știu din ce motiv, dar zona asta în care stau colcăie de bețivi. Vreo doi sau trei obișnuiau să se îmbete, seara, și să doarmă pe băncile de pe malul râului până când firma care administrează complexul ăsta de blocuri (estate cred că e cuvântul în engleză) a decis să le scoată.

Boscheții preferați ca budă publică sunt chiar sub geamul meu (ce-i drept, eu stau la ultimul etaj, nu sunt afectat, dar n-aș vrea să fiu în locul celor de la parter și de la primul etaj). Poate că malul râului o părea un loc bun de băut, habar n-am.

Cert e că orice consum de alcool e interzis pe malul gârlei, iar amenda e de 500 lire. Bănuiala mea e că interdicția vine ca un soi de metodă de prevenire a deceselor subite, survenite în urma înecului bețivilor. Asta nu înseamnă că bețivii obișnuiți ai locului nu continuă să bea, zi sau noapte, pe chei.

Că ziceam de “cartier periculos”, aparent, cică există un întreg birou dedicat zonei în care locuiesc eu (în speță, malul ăsta al râului), chestie pe care n-o știam, dar un răspuns destul de clar la întrebarea mea legată de cât de des văd mașini ale poliției plimbându-se pe lângă bloc, inclusiv noaptea, intrând chiar pe chei. Cu ocazia asta, am aflat: ca să salte toți bețivii care-și fac veacul pe-acolo. Bețivi care, altminteri, sunt inofensivi.

Un apus peste râul din spatele blocului într-una din relativ puținele zile de toamnă cu soare

2 comentarii

  1. Eu am auzit că în UK bețivii sunt la fel de comuni ca și coșurile de gunoi. Aparent nu te-ai plimbat suficient de mult :D

    • Sint destul de comuni, dar majoritatea nu sint agresivi. In cazul meu, doar se intimpla sa se adune la mine-n zona. Altfel, misuna peste tot si sint ignorati de toata lumea. Cea mai agresiva chestie pe care o fac e sa-ti ceara tigari.