Apple lansează iPad 4 cu 128 GB spaţiu de stocare

iPad-4-retina-128-gbApple a anunţat că, începînd de săptămîna viitoare, vor fi disponibile, în Apple Store, şi iPad-uri 4 cu capacitate de stocare de 128 GB. Spicuim din comunicat: aceleaşi specificaţii de bază – procesor A6X, ecran Retina, cameră frontală Facetime HD, LTE, iOS 6.1 şi peste 300.000 de aplicaţii dedicate în AppStore (peste 5.000 de reviste şi peste 1.500 de cărţi pentru doritori).

Preţuri? Versiunea de bază, doar cu wireless, 799 de dolari (în State; în buna tradiţie, în Europa, preţul va fi, probabil, de 799 de euro.) Versiunea cu LTE, 929 de dolari.

Sincer, nu pricep la ce i-ar folosi cuiva 128 GB – SSD-ul de pe MacBook Pro-ul meu are atîta. E drept, pentru o tabletă, eu mă descurc şi cu 32 – deşi, chiar şi aşa, mi se pare mai mult decît suficient. Pe de altă parte, eu m-am descurcat, mai bine de doi ani, cu un harddisk de 80 GB pe MacBook Air, pe care n-am depăşit niciodată 70. Fără curăţări şi cu un cache de Chrome cît toate cele mai bine de 730 de zile de folosire.

Mă rog, poate că unii chiar încarcă toată Wikipedia pe iPad…

10 comentarii

 1. Exista o categorie de utilizatori care sunt power-useri: editare video, audio (chiar si creatie). Uite cel mai recent exemplu: http://danpandrea.ro/apogee-one-duet-quartet/

 2. Ce preferati mai mult? Apple, care este Foarte SCUMP, sau Samsung, care este cat de cat mai accesibil???
  Pentru mine, APPLE=MERCEDES , adica mai mult un moft!

 3. @Teopi: te las sa dai o tura cu MB-ul din dotare apoi facem o analiza despre cat de moft poate sa fie un Mercedes.

 4. Dar de ce utilizatorii din Europa trebuie sa plateasca cu aproape 20% mai mult ?

 5. Dap, un S3 e exact cate-un Iphone, un Iphone 4s, desigur. Emagul va sta la dispozitie pentru lamurire. In alte ordine de idei, e-n regula, Ca si comparatie amuzanta, un Iphone 5 16gb e 3.299 de lei la emag, iar un Note 2 de 16Gb, care mai suporta si card de pana la 128Gb parca, ei bine e, tot la emag, 2.350 lei. As fi curios cum se explica diferenta de aproape 1.000 ron intre 2 telefoane sensibil egale ca si specificatii hardware. De ce ar da cineva acei bani in plus pentru un Iphone 5 e pur si simplu de neinteles pentru mine.

  Apropo, explicatia celor 1.000 de lei in plus e simplu, se regaseste intr-un articol anterior al lui alex, cel cu raportarea financiara a celor de la apple, unde e trecuta marja de profit a celor de la apple, care ajunge si la 44%. Deci da.

 6. @sensation: cred că iPhone 5 e mai scump decât Note 2 pentru că încape în buzunar. Cine își cumpără un Iphone îl cumpără pentru că-i place. E atât de simplu. Dacă ți-l permiți, îl cumperi. Dacă trebuie să justifici prețul, atunci nu-l cumperi. Culmea e că, soecificațiile alea hardware sunt potrivite pentru sistemul de operare. E de ajuns pentru cineva care foloseșt pur și simplu un telefon și nu simte nevoia să discute pe forum-uri de statistici și componente.

  În altă ordine de idei, am cumparat relativ recent un laptop Sony Vaio. Cu win 8, desigur. Frumos, tastatură luminată, ușor, ce mai, o bijuterie. Am configurat intensitata luminoasă a ecranului la 100%, atât pe baterie cât și când e la încărcat. Rezultatul? 87% după 5 min. Setat din nou, cu un profil pentru ”power options”. La fel. A urmat o altă serie de setări la categoria ”setări avansate”. După 2 min, 77%. A trebuit să caut soluții pe net, extremul fiind reinstalare de drivere, cea mai la îndemână însă o reconfigurare prin aplicația Vaio control nu știu cum, care setează automat intensitatea ecranului indiferent de ce crezi tu că faci în altă parte. DE CE? Asta înseamnă că nu știu să folosesc un laptop au win 8?

 7. @dem, ai dreptate, pentru ca dai 32 de milioane pe-un telefon ca sa vorbesti la el, nu ca sa-l folosesti ca smartphone, gen navigat, mailuri, jocuri etc. Iar la partea asta de smartphone, ce sa vezi, un display mai mare e mult mai misto. Anyway, aici e chestiune de gusturi cand vine vorba de displayuri, desi am sa rad amuzat atunci cand Apple, ca pana la urma e o chestiune de timp, va scoate un telefon de 4.5″ sau chiar 5″, la fel cum a facut trecerea de la 3.5″ la 4″, deci inainte toti fanii apple declarau 3.5″ marimea ideala si-mi spuneau mie ca am paleta la 4.3″. Dar sa lasam astea, astea-s doar niste amanunte. E amuzant totusi atitudinea asta de milionar in dolari “mi-l cumpar pentru ca-mi place”. Oooook. Nu stiu, poate sunt eu nebun, sau poate sunt pur si simplu avar, dar prefer sa platesc un raport calitate pret corect. Iar daca tu-mi demonstrezi argumentat ca Iphone-ul 5 merita 1.000 de lei in plus fata de S3, Note 2, Nexus 4 etc, in sensul ca poti face chestii pe el pe care nu le poti face pe telefoanele alea mai ieftine, ale saracilor cum ar veni cu Android, atunci da, admit ca merita banii. Ah, ca-l cumperi pur si simplu ca-ti place? Ok, nicio problema, pot sa accept si asta.

 8. @sensation: treaba cu mărimea e clară: vor fi tot ma mari. Totuși, de la iPhone la Note 2 e o diferență mare. Atunci când toate vor fi de 20” vom vedea ce alegem. Până atunci, alegem ce ni se pare ok de pe piață.

  Eu nu înțeleg de unde chestia asta cu (doar) vorbitul la telefon? Dacă vezi pe cineva că răspunde la telefon și apoi îl bagă înapoi în buzunar înseamnă că nu știe să-l folosească? Toată lumea are email, are 2-3-10 aplicații pe care le folosește, ascultă muzică uneori, folosește 2-3 hărți și altele.

  Nu e atitudine de milionar. Dacă îmi cumpăr un telefon foarte scump pentru că îmi place nu înseamnă că fac asta cu orice obiect. Unii dau 1000 euro pe o bicicletă, alții pe o mașină. În plus, să spui că nu alegi un obiect pentru că îți place mi se pare ipocrizie. Una e să-ți bați joc de bani și alta e să-ți cumperi în timp obiectele pe care ți le dorești.

  Concluzia e că îmi cumpăr iPhone pentru că îmi place mai mult ca restul, nu pentru că e un obiect fără utilitate care-mi place. Ne-am îndepărtat de la subiect și mi se pare că justificările pe care le cauți tu nu există. În altă ordine de idei, un ipad, de exemplu, nu mi-aș cumpăra, deși îmi place. Am un laptop și un netbook cu care momentan mă descurc.