Apple Park, “OZN-ul” din Cupertino, se deschide în aprilie

Apple tocmai ce-a anunţat că, în aprilie, se deschide Apple Park, noul sediu al companiei, în Cupertino, cel despre care s-au scris tone de biţi şi despre care s-au produs mii de ore de filmări cu drona în ultimii ani.

Numele “Apple Park” e un nice touch, aduce aminte de Xerox Parc, unul dintre cele mai mari centre de cercetare în tehnologie din Silicon Valley, în anii ’60-’70 – şi locul unde s-a inventat mouse-ul, de altfel.

Altfel, sala de conferinţe principală (theatre îi zic ei) va purta numele lui Steve Jobs.

Clădirea are o capacitate de găzduire pentru 12.000 angajaţi, iar mutarea lor va dura vreo şase luni. Ca idee, suprafaţa utilă a clădirii este de 280.000 metri pătraţi, iar suprafaţa totală a proprietăţii, cu tot cu parcări, pajişte etc. este de 71 hectare. Curtea interioară a clădirii are 12 hectare.

Ca fapt divers, campusul va folosi 100% energie regenerabilă. Panourile solare de pe acoperişurile clădirilor (nu doar cel al “OZN-ului”) vor produce 17 megawaţi.

Construcţia trebuia să înceapă în 2013 şi să fie gata în 2015, dar prima cazma a fost băgată-n pământ abia în noiembrie 2013, iar lucrările au început – cu întârziere – abia în 2014. Costul total s-a ridicat la aproximativ cinci miliarde dolari.

Dacă îţi place acest blog şi vrei să-l susţii, cumpără de la eMag folosind acest link.