VIDEO: Cât de departe duce Apple realitatea augumentată

Scriam, acum trei săptămâni, că deşi lumea se plânge că “Apple nu mai inovează“, adevărata inovaţie din iOS 11 sunt ARkit şi VRkit. Între timp, au apărut noi demo-uri cu ceea ce dezvoltă oamenii pentru iPhone-uri.

Eh, pornind de la acest demo – altă aplicaţie similară, aici -, nu pot să nu mă întreb cât de mult lucruri vor fi înlocuite de telefon. Cu ruleta am cam rezolvat-o deja.

Mai multe exemple pot fi găsite pe site-ul madewitharkit sau pe contul lor de Twitter, după preferinţe. Majoritatea exemplelor sunt jucărele, de la joculeţe (deşi am văzut o chestie interesantă, Minecraft în AR pe iPhone) şi până la diverse simulări (prima aterizare pe lună, ba chiar şi aterizarea rachetei refolosibile a lui Elon Musk pe o platformă din… propria piscină).

Dincolo de jocuri şi de aspectul educaţional (de exemplu, sistemul planetar – da, există şi ăla în listă, realizat de cineva), eu sunt foarte curios de aspectul practic. Exemplul de mai sus e grăitor.

Hai că o să fie mişto.

Bonus: IKEA pregăteşte o aplicaţie ce-ţi va permite să îţi “aranjezi” casa cu mobilă din magazinul lor, direct pe telefon sau tabletă (de unde am luat şi imaginea de mai sus).