Apropo de condamnarea lui Vîntu: ăştia din Justiţie au chef de glume, nu?

Mie mi se pare absolut fabulos ce se întîmplă, în perioada asta, pe micile ecrane. Telenovela “Condamnările” este plină de momente siropoase, cu ouă numărate, şi plină de momente de-a dreptul ironice. Nu ştiu cine-s regizorii, dar personajele principale par puse pe glume. După cei doi ani cu executare daţi lui Adrian Năstase (deşi, sînt convins, merita mai mult), vine şi pedeapsa pentru Sorin Ovidiu Vîntu: şase luni cu executare, din care se scad 49 de zile de arest preventiv, plus bună purtare, deci o să stea trei luni şi pleacă acasă, înapoi în vila de pe strada Paris. Dar de-a rîsu’-plînsu’ mi se pare altceva. Vîntu n-a fost condamnat pentru ce-a făcut el de-a lungul vremii – evaziune fiscală, corupţie, spălare de bani etc. -, ci… pentru şantaj. Nu e ironic?

5 comentarii

 1. Ma, si Capone n-a fost arestat pentru mafie ci pentru altele mai mici… e un bun inceput :)
  Mai e o chestie – pentru ca are deja condamnari cu executare, nu va mai putea primi condamnari cu suspendare. Aici e chichita. Il bagi la zdup pentru ceva mai mic, ca apoi, cand primeste sentinta si in dosarele mai mari, sa ia mai mult.
  Oricum asta nu va da inapoi banii nimanui, aia e ideea.

 2. Gresit. Vantu a facut puscarie pentru delapidare (lucra la serviciul economic la Alimentara). A facut 6 ani grei incepand cu 1981. Nu s-a mai ars a doua oara cu acuzatia de delapidare, facand totul prin interpusi gen Maria Vlas sau Nicolae Popa. Insa nu si-a cenzurat gura lui mare si amenintatoare. Nimanui nu cred ca i-ar placea sa fie amenintat de SOV deci isi merita puscaria, asa scurta cum o fi.

  Nu-i problema, nici Al Capone n-a fost inchis pentru crimele care l-au facut celebru ci pentru niste hartoage de la fisc.

  Ar trebui sa vedem totusi suflul nou din justitie. E un lux ca am trecut de la a constata cu neputinta la a constata cu sarcasm. Acum nimeni nu mai se uita la ei neputincios ca la niste invincibili.

  E o evolutie si trebuie notata. Nu te credea nici naiba daca ii ziceai acum 5 ani (zi 2 ani!) ca Vantu va face o zi de puscarie. Sau ca Nastase va primi vreodata vreo condamnare… nu mai zic cu executare!

 3. Mi se pare ca Vantu mai are doua dosare pe rol: favorizarea infractorului (Nicolae Popa) si evziunea de la Petrom Service. Daca sentinta aia se mentine, atunci nu va mai putea primi pedepse cu suspendare in celelalte cazuri.

 4. BA DAAAAAAAAA!

 5. Alex: pai pentru amenintari aduse unui partener de afaceri cit trebuia sa-i dea? oricum, procesul “gros” e ala cu favorizarea infractorului…