Arestarea lui Dan Diaconescu şi testul de ipocrizie

Corina Drăgotescu: "Nici usturoi n-am mîncat, nici gura nu-mi miroase"

Mare scandal, mare! Dan Diaconescu a fost săltat şi i s-a emis mandat de arestare pentru 29 de zile pentru, chipurile, şantaj. Scurt, părerea mea e că duceam lipsă de un reality-show la OTV, iar acum a venit momentul să mai acoperim nişte crize politice. Diaconescu o să scape basma curată – el e doar moderator, nu-i aşa? -, iar toată povestea arestării n-o să fie decît încă un circ ieftin din categoria “Gigi Becali, săltat de mascaţi”, “Guru Bivolaru, băgat la pîrnaie”, “Adrian Năstase, urmărit de DNA”. Dar altceva vreau să zic.

Ce-am reţinut eu din toată povestea asta e un editorial semnat de Corina Drăgotescu, o jurnalistă care, pînă la un punct, mi-e simpatică. Însă nu şi atunci cînd domnia sa îşi dă cu părerea despre şantajiştii din presă. Dacă ar fi să notăm editorialele pe baza unor criterii ca-n reclama la detergentul Tide de acum zece ani, aş spune atît: articolul Corinei Drăgotescu a trecut testul! Testul ipocriziei, desigur. Proba pe care mă bazez în acest pseudo-proces moral – asta ca să fiu în ton cu evenimentele – e următorul paragraf:

Posturile de ştiri şi mulţi ziarişti fac în aceste zile caz de averea lui Dan Diaconescu şi moralitatea acestuia. Lucrurile nu s-au întâmplat însă peste noapte. Dan Diaconescu nu şi-a făcut averea vânzând îngeraşi enoriaşilor din parohie, ci aplicând principiul interbelic, şantajul şi etajul. Aşa a ajuns la zecile de milioane care îi dau zâmbetul inocent, detaşat de viaţă, în fiecare noapte, în direct.
Restul, pe impactnews.ro.

N-o să-i iau apărarea lui Dan Diaconescu, e treaba lui cum şi-a făcut averea şi sînt convins că nu e străin de tehnica pe care madam Drăgotescu a enunţat-o mai sus. Problema e însă la autoare, care uită nişte aspecte cît se poate de relevante pentru cariera domniei sale. Decît să vorbească despre şantaj de presă, mai bine s-ar duce la coafor, iar motivul e simplu.

Corina Drăgotescu a uitat, probabil, cu cine a împărţit nişte ani din viaţă cîtă vreme a fost şefă pe la Adevărul. I-o fi străin, te pomeneşti, Bogdan Chireac, îl ştiţi, domnul acela de voia să-l şantajeze pe şeful DNA, care s-a băgat în afaceri cu statul după ce, fireşte, a şantajat. Şi tot Corina Drăgotescu uită, probabil, cu ce “colegi” împărţea – şi, probabil, o mai face; nu ştiu, nu urmăresc – studioul de la Realitatea TV. O să-i amintesc doar de “Naşul” Sorin Roşca Stănescu, un adevărat domn care, dacă ar putea, s-ar jura pe nuanţa de roşu din logo-ul fostului cotidian Ziua că nici usturoi n-a mîncat, nici gura nu-i miroase.

Măcar pentru simplul motiv că doi dintre amicii domniei sale sînt personajele de mai sus, ar trebui să tacă. Altfel, poate ar trebui să-şi amintească şi de manipularea pe bani grei pentru care a fost plătită şi, mai ales, de la ce şantajist a luat bani lucrînd la televiziunea sus-numită. Nu de alta, da’ cîrciuma de pe Bulevardul Ferdinand, patronată de onor madam Drăgotescu, e deschisă din banii puşi la ciorap din leafa plătită de Vîntu, nu-i aşa?

8 comentarii

  1. Una din principalele conditii ca sa se poata discuta despre o idee este sa ataci idea in sine nu pe cel care o sustine. Ar putea sa zica cineva “Tu vorbesti dupa ce il sustii pe Basescu ? Si mai stai si in Bucuresti unde e plin de hoti si vrei sa zici ca tu n-ai nici o treaba. Pe cine crezi ca prostesti ? Hai povestele la prietenii tai din PDL, poate te fac si pe tine europarlamentar, ca l-au mai facut pe unul care tot independent se dadea. ” Si uite asa nici nu mai conteaza ce zici si discutia se muta in alte sfere. Cred ca e unul din primele paragrafe din manualul de propaganda e mutatul discutiei pe alte chestii.

  2. De amandoi.

  3. DNA trebuie să înveţe să construiască culoarul de transport pentru arestaţi. E inadmisibil să lase faţa împricinatului la vedere în bătaia lentilelor foto-video, din momentul arestării şi pînă cînd învinuitul e adus la proces. Atîta timp cît poliţiştii şi procurorii sunt neprofesionişti, e greu de luptat cu nemernicii fotogenici.

  4. Urat, urat, urat. Adica si stilul jurnalistic al lui DD e urat, si arestarea lui DD e urata, la fel cum a fost si lingerea lui Basescu. Dar omul a scuipat unde a lins si s-a procopsit cu bratari. Foarte, foarte urat. Nici ce fac jurnalisti precum Corina Dragotescu nu-i frumos.
    Dar ce-a facut Bogdan Chireac a fost doar o presiune pentru obtinerea unor informatii, n-a reiesit de niciunde ca le-ar fi folosit pentru santaj si nici nu cred ca ar fi facut-o, desi nu-l banuiesc de sfintenie. Si nu pe seful DNA a incercat sa-l inghesuie, ci pe maharul ANI. Ma rog, si unul si altul sunt slugoii puterii, dar, pentru rigoare, am intervenit cu precizarea.

  5. Naţiunea româna va ieşi vreodată din noroi? Mă întreb şi eu, că altceva nu mi-a mai rămas!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! CUM?

  6. Se vede din avion cine si pt cine lucreaza, e atat de evident incat e derizoriu !

    Dragotescu a fost socata cand basescu a castigat al doilea mandat…