Arsuri solare? Există soluţii

Scriam, la un moment dat, că am alergie la soare. Eh, fotosensibilitatea mea se concretizează, cum altfel?, şi în arsuri, indiferent de factorul de protecţie al cremei. Ce faci în condiţiile în care te alegi cu nişte arsuri de la soare? Există mai multe variante, începînd cu leacurile băbăeşti – iaurt – şi terminînd cu leacuri găsite în farmacii.

Personal, detest loţiunile mentolate preparate în farmacii, poate şi din cauză că la mine au alte efecte decît cele scontate: mă mănîncă şi mă ustură pielea şi mai tare, plus că menta induce senzaţia aceea de frig. Altfel spus, nu trebuie să fac insolaţie ca să am frisoane, e suficient să folosesc cremele preparate în farmacii. Ce funcţionează perfect în cazul meu este Advantan Milk, un unguent care se găseşte în orice farmacie. Calmează mîncărimile şi usturimile atît în cazul alergiei la soare, cît şi în cazul arsurilor. De altfel, este indicat mai ales la arsuri solare acute.

Din aceeaşi categorie, dar numai pentru arsuri (în cazul alergiei, la mine, cel puţin, n-are nici un efect), este foarte bună crema de gălbenele. Ce nu-mi place la ea este că, fiind uleioasă, este absorbită ceva mai greu şi vei avea pielea lipicioasă. Şi încă o chestie şi gata: pentru cei care au alergie la soare, sînt recomandate duşurile reci înainte de a ieşi pe plajă şi chiar cîte un duş rece la cîteva ore. Desigur, plus folosirea cu încredere a umbrelei. Nici o loţiune de plajă nu se compară cu umbra, deh.

6 comentarii

  1. Inca un leac pentru arsuri, orice fel de arsuri: ARMON. Este o crema care contine extract de rasini din brad si molid, ulei de galbenele, ulei de sunatoare, de brusturure si inca ceva ce am uitat. Este foarte buna si vindecarea se face, chiar si in cazul arsurilor mai serioase, fara cicatrici urate. Eu am folosit crema la doua arsuri foarte urate, destul de serioase, cu mare succes. Dupa ce am incercat toate produsele sofisticate din farmacii, am avut norocul de a gasi un farmacist caruia i-a pasat de suferinta mea si mi-a recomandat acesta crema. Extraordinara! Domoleste chiar si durerea dela locul dezastrului.

  2. Eu m-am faultat intr-un an la piscina si am folosit Oximed – spray cu rezultate excelente.

  3. Se pot folosi si cremele specializate de dupa plaja,pe mine m-au ajutat si sunt si foarte racoritoare.bineinteles ca cel mai bine e sa nu ne lasam arsi de soare.

  4. sunt interesata sa cumpar Armon crema! am cautat in Bucuresti si nu gasesc la farmacii, daca exista vreo persoana care stie unde as putea gasi crema va rog sa-mi spuneti!

  5. Si eu am alergii la soare si ma ard destul de repede. Un vraci mi-a recomandat acum mai multi ani urmatoarea reteta: dupa plaja trebuie sa te dai cu spirt si apoi cu ulei de masline. Functioneaza de fiecare data. Atunci cand te arzi, arsura nu se opreste in timpul noptii, ea continua sa sape in piele. Spirtul opreste arsura (este recomandat la orice fel de arsura). Uleiul de masline calmeaza si regenereaza, in plus, iti da o nuanta foarte draguta (asta conteaza mult in cazul fetelor). Folosesc de fiecare data aceasta reteta si nu mai sufar dupa plaja. Daca nu supoti uleiul de masline, pt ca este uleios, poti sa nu-l mai folosesti. Dar spirtul este obligaoriu in cazul arsurilor. La creme, exista riscul ca acestea sa inchida porii si atunci este si mai nasol. :)

  6. Pe mine inca bunica ma invatat, ca dupa arsuri trebuie sa va ungeti cu ulei – dar de armon nu am auzit