De ce “artiştii emeriţi ai patriei” sprijină PSD-ul

Am văzut o ştire la TV, acu’ vreo două zile, despre cum Florin Chilian s-a înscris la preselecţiile pentru Eurovision. Mai exact, taxa de participare e 200 lei, iar el crede că aşa o să-şi promoveze noul album.

Şi mi-am adus aminte că el e un critic vehement al orice e împotriva PSD, e individul care o ţinea langa cu conspiraţii post-Colectiv, chestii din categoria Soros, mână criminală etc.

Şi nu e singurul, mai sunt alte Stela Popescu şi Arşinel şi încă vreo câţiva dintre artiştii emeriţi ai patriei care au mai apărut pe la TV să se plângă de pensii mici şi bani puţini.

În contrast, odată cu protestele din ultimele două săptămâni, Smiley sau Inna au postat mesaje mai mult sau mai puţin de susţinere, mai mult sau mai puţin subtile. Asta pentru că au afaceri stabile şi înţeleg cum funcţionează economia.

Ştiţi de ce alde Chilian şi restul apără PSD-ul? Pentru că pe ăştia, dacă-i laşi în economia liberă, mor de foame. Ei trăiesc mai mult din apariţii la posturile TV de casă şi din invitaţii la festivaluri organizate pe bani publici, de la zilele oraşului la sărbătoarea recoltei, din concerte organizate prin casele de cultură, unde chiria este infimă.

Dacă i-ai scos din elementul lor, nu mai există. Pe ei nu-i interesează de corupţie, ei din asta trăiesc, fie că realizează asta sau nu. Lasă-i slobozi să trăiască din creaţie şi sunt muritori de foame.