Momentul ăla în care îmi vine să arunc telefonul pe geam

Că tot întrebam, prin aprilie, câte reţele sociale poate să suporte internetul şi câte aplicaţii de mesagerie şi cum viaţa mea a devenit mai liniştită de când am ras inclusiv WhatsApp din telefon, a rămas, totuşi, o chestie care mă scoate din sărite.

Am rămas cu două aplicaţii de mesagerie în telefon, Messages/iMessages din iPhone şi Facebook Messenger. Dar am momente în care îmi vine să arunc telefonul pe geam.

Nu pot să înţeleg plăcerea sadică de a da “Send” după fiecare două cuvinte, indiferent de aplicaţie. Şi totul se transformă în “ping”, “bzzzt”, “ping”, “bzzzt”, “ping”, “bzzzt”, “ping”, “bzzzt”, “ping”, “bzzzt” doar pentru un mesaj care ar putea să încapă foarte bine în două rânduri:

Salut. Ce mai faci? Ieşi la o bere mai încolo? Că am drum în oraş.

În realitate, enunţul de mai sus arată cam aşa:

“Salut”
“Cmf”
“Ieşi la o bere”
“Mai încolo”
“Că am drum”
“În oraş”
“Ce zici”

Şapte pinguri şi şapte trepidaţii. Ai zice că e ceva urgent, că a venit cutremurul cel mare, că a dat maşina peste om, că moare în mijlocul străzii. Nope, nu e cazul, e doar ADHD sau ceva. Sau sadism.

Înţeleg că tre’ să-i atragi omului atenţia, poate n-a văzut mesajul – deşi e greu de crezut, că stam cu telefoanele pe birou când suntem la muncă, pe masă când suntem la cârciumă, cu ele-n mână când stăm pe budă, nu e ca şi când n-ar fi devenit deja o prelungire a mâinii, e ca şi când ai avea un cip implantat în creier, doar că încă nu-i implantat, e acolo tot timpul, suferim cu toţii de FOMO, ping, bzzzt, ping, bzzzt, ping, bzzzt.

Atâta mi-ar mai lipsi, să mai am şi WhatsApp instalat.

3 comentarii

  1. Eu le zic “prieteni masina de scris”. Si le raspund in acelasi stil ca poate se prind :) https://razvanbb.ro/voi-aveti-prieteni-masina-de-scris/

  2. Eu am observat obiceiul acesta aparut inca de la YM (yahoo messenger).
    Atunci ma enerva enorm la interlocutorii mei. Intre timp, am cam devenit si eu ca ei, din pacate.
    Cumva, ori te enervezi etern, ori te adaptezi. (recunosc, n-am ales cea mai buna cale. Oricum, a fost o alegere inconstienta, daca nu era textul tau cred ca nici nu ma gandeam, deci multumesc. Caci, odata constientizata, orice chestie poate fi corectata)