Bye, bye, Twitter!

Unul dintre cei mai mari fani ai Twitter a fost, timp de vreo trei ani, Ashton Kutcher. Actorul a ţinut morţiş să fie singurul care postează şi nu a lăsat oamenii de PR să se ocupe în locul lui. Foarte corect, pînă cînd a dat cu bîta-n baltă, postînd un tweet fără să ştie exact despre ce-i vorba. O gafă neintenţionată care l-a făcut pe Kutcher să renunţe la a mai posta pe Twitter direct. A cedat contul echipei de PR. Un soi de “Eu am dat cu bîta-n baltă, ocupaţi-vă voi, că de aia vă plătesc

Pe scurt, Kutcher a văzut un titlu, pe burtiera unui TV dintr-o vitrină, despre concedierea lui Joe Paterno, antrenorul unei echipe de fotbal american şi i-a luat apărarea pe Twitter. Ce n-a ştiut e că acea concediere era ca urmare a unor acuzaţii de molestare a unui minor. Prin urmare, actorul va trimite tweet-urile către piarişti şi ei vor stabili dacă le publică sau nu. Povestea, spusă de Kutcher, aici.

E, probabil, motivul pentru care altă “vedetă”, scriitorul Paulo Coelho, a postat pe Twitter, ieri, un soi de sfat: “«Google before you tweet» is the new «think before you speak»“.

4 comentarii

 1. Io raman la opinia mea ca dam prea multa importanta siturilor astora. Am ajuns sa nu mai savuram o seara linistita, fara sa simtim nevoia sa dam 4 updates pe Twitter, facebook si G+. Am iesit cu niste prieteni acum 2 saptamani. Oameni din aia ‘normali’, care au cont de FB pentru a se intalni cu vechi prieteni si a pune cate o poza din concediu. Nu ai idee ce reconfortant este sa discuti 4 ore cu niste oameni care nu stau calare pe smartphone toata ziua. Oameni care discuta ca oamnii normali, care au venit cu copiii si s-au simtit bine. A doua zi am fost la o intalnire a bloggerilor din oras, cam tot atatea persoane cat in ziua anterioara. Abia am putut discuta ceva, ca majoritatea cascau ochii in smartphone sau tableta

 2. eu zic ca e gresit ce face acum. tocmai de aia avea succes pe twitter, ca vorbea in numele lui si isi dadea singut tweeturile. cine zice ca vedetele nu pot gresi? departamentele de pr? a gresi e omeneste si tocmai asta e ideea twitter-ului, sa-ti “vorbesti mintea” (speak your mind .. suna mai bine in en) chiar daca nu ai dreptate sau “dai cu bata in balta”

 3. Coelho fie are memorie scurta, fie ii place sa se repete:
  pe 20 sep – http://twitter.com/#!/paulocoelho/status/116243205854478337
  ieri – http://twitter.com/#!/paulocoelho/status/135444636280963072

  Interesant e linkul asta: http://twitter.com/#!/Jessie_gr/status/115161886403723264

  PS: de ce ai pus ghilimele cand te-ai referit la Coelho ?