Au demisionat toţi designerii diviziei de mobile a Samsung?

Mă distrează teribil că, cel puţin de două ori pe lună, se mai băşică nişte fani Apple pe cei de la Samsung. Şi pe bună dreptate. E fascinant să vezi o companie mare, precum Samsung, inspirîndu-se la modul grosolan din designul produselor Apple. Eu chiar mă amuzam, anul trecut, că Samsung a integrat inclusiv în divizia de laptopuri elemente de pe MacBook-uri. De exemplu, clapa laterală pentru USB de pe prima generaţie de Air-uri.

Eh, lăsînd asta la o parte, fie designerii de la Samsung nu mai au imaginaţie, fie au ajuns la concluzia că designul Apple e atît de bun, încît ei nici măcar nu trebuie să mai caute soluţii. După ce-au copiat de la User Interface pînă la smart-cover-ul de iPad 2, Samsung copiază, mai nou, designul primului iPhone. Practic, noul Samsung Galaxy Ace Plus va arată ca un iPhone de acum patru ani.

În altă ordine de idei, sînt curios cum arată un Ace Plus pe interior, dacă hardware-ul e amplasat la fel ca pe iPhone. Dacă tot copiezi elemente de design industrial, măcar copiază-le pe toate.

8 comentarii

 1. pai daca trag la saiba ieftin pentru Apple, de unde bani pt research si inovatie? :) si-n tot acest timp, din banii aia multi pe care hipsterii ca mine ii dau pe produsele Apple, o parte se vor reintoarce in X ani in alte “produse revolutionare” ce vor servi drept inspiratie pt Samsung si altii care astfel se vor bate 4ever pt pozitia de second best

 2. Nu imi sunt simpatici nici unii si nici altii, insa avand in vedere ca Samsung a produs componentele iPhone o buna bucata de timp, la intrebarea ta raspunsul e previzibil.
  Avand in vedere ca produsul are un mare ecran touch-screen, variatiile de design sunt minore. E drept ca sa faci design industrial de calitate inseamna investitii, oameni si experienta, nu stiu cat lipseste asta la sud-coreeni, dar cu siguranta Apple sunt desavarsiti la asta.
  Remarc cu surprindere intrarea corporatiei sud-coreene in piata de electrocasnice, hota, aragaz, plita, cuptoare si masini de spalat, sau frigidere. E si o lipsa de focus acolo.

 3. @Turnofftheglory: Samsung sunt prezenti pe piata de electrocasnice de mai bine de 10 ani ;) in rest ai dreptate, variatiile pt touch-screenurile imense sunt minore – in cazul de fata, desi au marginile asemanatoare, totusi, Galaxy Ace are blitz si lentila foto dispusa in alta parte decat Iphone 1

 4. vine tehnoton iaşi şi îi sparge pe toţi!

 5. da, da … Tehnotonul cu celebrul modelul

 6. Prin anii 70 erau unii care spuneau ca designul la Tupolev Tu-144 a fost “furat” dupa cel de la Concorde. Desigur era foarte complicat pentru ei sa-si dea seama ca unele caracteristici tehnice ale celor doua avioane erau la fel si ca regulile ingineriei aerospatiale sunt identice si la rusi si la vest europeni. Cam asa si disputa Apple vs Samsung.

 7. @adib : Proiectul Tupolev Tu-144 chiar a fost furat de rusi de la Concorde, motiv pentru care lumea aviatiei i-a spus Concordovski. Pe de alta parte, rusii au reusit sa finalizeze repede proiectul, avionul rusesc zburand prima data cu jumate de an inainte de francezi. prezentat la salonul aeronautic din Paris, Tu 144 a fost lovit de un Miraj, si s-a prabusit..
  pe de alta parte, pilotii care au zburat cu ambele, spun ca asemanarile sunt atat de mari incat, dincolo de asemnanarea fizica, avionul se comporta identic si in zbor…