AUDIO: Înregistrarea minte, Ponta n-a zis că demisionează, uitaţi pixelul albastru!

Şi a apărut. A apărut înregistrarea audio a declaraţiei lui Victor Ponta. Desigur, una cu mulţi pixeli albaştri, în care, de fapt, reporterul nu întreabă dacă va demisiona (“Veţi demisiona…“,) iar Victor Ponta nu răspunde “Da. Îmi voi asuma responsabilitatea, dar am fost acuzat pe criterii politice şi, în plus, nu au vrut să îmi asculte punctul de vedere.” Nu e nimic adevărat, este doar o înregistrare audio fabricată de Băsescu în spatele vilei din Mihăileanu.

Lăsînd miştourile la o parte, cei de la El Pais, de altfel şi autorii interviului cu primul ministru român, au făcut un pustiu de bine şi au publicat, pe lîngă transcriere, şi fişierul audio. Fireşte, cel fabricat de Băsescu. Găsiţi articolul şi clipul audio chiar la ei pe site. Ca să fie toate bune, a apărut şi traducerea în româneşte pe site-ul Adevărul.es. Tot aşa, cu fişier audio cu tot. Pe care îl preiau şi eu, puteţi să-l ascultaţi mai jos.

Toată povestea asta e cu atît mai tristă cu cît Ponta nu recunoaşte nimic. Liviu are completă dreptate cînd spune că Ponta nu e un om de încredere, cu atît mai puţin în ochii partenerilor internaţionali. Din păcate, toată bătaia asta de joc nu-i va afecta doar pe cei care îl susţin, ci ne va afecta pe toţi. Şi mai trist este, ca să încheiem cercul declaraţiilor de azi, că a ajuns comisarul european Viviane Reding să transmită, pe Twitter, că e preocupată de bătaia de joc la adresa democraţiei şi justiţiei româneşti.

Cît de penibil să fii să ajungi în situaţia asta? Ce credibilitate să mai ai după ce ai călcat în picioare totul? Ce mai poate parteneru’ UE să mai creadă despre tine cînd tocmai comisarul pentru justiţie îţi bate obrazul în public, cînd ştii că de raportul ei ţine, printre altele, dacă nu mă înşel, şi aderarea la Schengen? Cînd tu proslăveşti corupţia, ce pretenţii să mai ai de la UE? Sau scopul nostru e acela de a ieşi un pic din UE – cam ce doreau PSD-iştii prin 2004, să mai întîrzie aderarea ca să mai fure un pic, că nu le ajunsese -, să vedem ce mai mătrăşim pe aici?

Poate nu vă convine ce zic, dar sîntem călcaţi în picioare de parcă am fi nişte viermi. E vorba că ne-am întors, brusc, înapoi în timp, cel puţin din punct de vedere al modului în care e condusă ţara, undeva prin anii ’90. Justiţia, dragilor, în momentul de faţă, devine un preş la intrarea în Guvern. Da, am zis bine data trecută, democraţia va fi mai degrabă un moft.

2 comentarii

  1. minte, nu minte, oricum de cand e la guvernare se poarta tot ca in opozitie si se tine numai de circ si scandal, numai de treaba nu. Pacat, ca Ungureanu incepuse atunci sa ia niste masuri clare si sa se ocupe serios de treaba

  2. Eu nu pot sa cred nici acum ca Ponta a trecut peste decizia Curtii Constitutionale si s-a dus el la Bruxelles!Daca nici primul ministru nu respecta legea… Poate era mai bine daca ramanea MRU premier. Macar nu ajungea intr-o situatie atat de penibila. As fi de acord cu demisia lui Ponta!