FOTO: Avanpremieră AXN a sezonului 2 din Crossing Lines

Recunosc, nu m-am mai uitat de mult la TV. Am avut o listă de seriale pe care le urmăream, dar nu ştiam de Crossing Lines. Urmăream altele pe AXN, la un moment dat, pe care le ştiţi, tot poliţiste, din categoria CSI şi nu numai.

Ieri, oamenii de la DBO mi-au dat credit şi m-au chemat pe post de fotograf al evenimentului. Am predat regulamentar, aseară, 65 de cadre pentru băgat în raportul pentru client, din care am selectat zece de pus pe blog. Evenimentul a fost binevenit din două puncte de vedere: am descoperit un serial foarte bun şi am văzut doi oameni foarte interesanţi, mai exact, pe Miruna Munteanu, jurnalist de investigaţii, şi pe Tudorel Butoi, cunoscut psiholog criminalist.

Cumva, poveştile Mirunei Munteanu mi-au amintit ce-am pierdut în anii în care n-am mai făcut presă (la gazetă etc.), dar asta e altă discuţie. Tudorel Butoi e un tip extrem de haios, iar poveştile lui legate de criminali, din România şi nu numai, te fac să realizezi cam cît de proşti sînt unii, inclusiv Cioacă, în cazul Elodia. Pe româneşte, e aproape imposibil să comiţi crima perfectă.

În altă ordine de idei, m-am apucat de fotografie la modul serios, am bifat deja cîteva evenimente de portofoliu (şi, cînd mi-oi găsi timp, oi pune şi de-un site separat). În ceea ce priveşte evenimentul de ieri, e prima oară cînd am intrat în Club Eden, la subsolul Palatului Ştirbey, de pe Victoriei, loc ales pentru vaga asemănare cu biroul poliţiştilor din film, tot într-un subsol (deşi, în film, subsolul acela are suficiente monitoare şi flipchart-uri.)

Apropo de Crossing Lines – în română, Poliţişti fără frontiere, e un serial surprinzător de bun, cu o distribuţie foarte bine aleasă. Spre ghinionul meu, l-am descoperit abia odată cu primul episod din al doilea sezon, ceea ce mă face, desigur, să mă apuc să-l vizionez de la primul episod din primul sezon. Altfel, apare în cîteva episoade şi Marcel Iureş, desigur, în rol negativ şi, probabil aţi remarcat şablonul, în rol de mafiot rus.