băsescu vs. văcăroiu

Tocmai ce-mi tună un gînd prin minte… Oricît şi-ar fi dorit Nicolae Văcăroiu (sau Nicu Păhăroiu, după cum preferă electoratul să-l numească) să fie preşedinte şi să fie luat în seamă, respectiv să fie luat în serios, el nu va rămîne decît un… interimar. În mintea omului, Nicolae Văcăroiu rămîne, pînă la urmă, doar un politician beţiv.

Traian Băsescu, pe de altă parte, va rămîne ca preşedinte. Chiar dacă o să cîştige sau nu referendumul, lui Băsescu i se va spune tot “domnule preşedinte”, cel puţin din cauza etichetei (şi lui Iliescu, şi lui Constantinescu i se adresează cu aceeaşi formulă). Văcă, pe de altă parte…

Şi încă o chestiune: nu ţi se pare aberant ca în ţara în care locuieşti şi în care îţi alegi democratic (mă rog, mai mult sau mai puţin, funcţie de numărul de autobuze cu alegători plimbaţi de la o urnă la alta) parlamentarii şi şeful statului, pe preşedinte să îl cheme… VĂCĂROIU? Oare nu le traduce nimeni străinilor numele interimarului? Cel puîin să rîdă şi ăia…

Dacă îţi place acest blog şi vrei să-l susţii, cumpără de la eMag folosind acest link.

5 comentarii

 1. Da, Alex, de parca BASEscu ar avea o conotatie mai frumos mirositoare… Eu inteleg si sunt de acord cu faptul ca o “repesedizare” a Romaniei ar fi mai siloasa decat intoarcerea la fanarioti, dar de aici pana la a-i face statuie lui Basescu doar pentru ca e tranzitoriu? Vacaroiu e un pion si nu, nu are nici un fel de pretentii. El e acum mai mult decat ar fi sperat vreodata sa fie. Acum e, din nou, Iliescu presedinte.

 2. e misto cum un presedinte care bea dar lumea nu se leaga de asta este inlocuit provizoriu de un presedinte care nu bea dar toata lumea crede ca bea :))
  umbla zvonul ca basescu rade sticla de wiskey pe zi
  dar nea nicu saracu la diabetul lui nici la eticheta nu se mai uita

 3. Vacaroiu din pacate are fata de betiv (no sarcasm intended). Bineinteles, zvonurile lansate de Academia Catavencu didn’t help either.
  In rest, am inteles ca ar fi fost important functionar economic pe vremuri (la comitetul planficarii or something), si ca stie meserie. Of course, he employed his skills to dark purposes, but nevertheless, he has those skills.

  Si nu vad legatura dintre numele presedintelui interimar si faptul ca alegi democratic parlamentarii si presedintele. Ca sa nu vorbesc ca daca e de tradus, nici ceilalti nu stau mai bine, vezi alde Tufis sau Orez sau (a)Vagabonda.

  G.

 4. CORECT! hai sa ne alegem presedintzii dupa alcoolemie! cel mai tare criteriu! LOL restul nu mai conteaza… nice one, interesatule :D

 5. pai si cum il traduci in engleza ? cowroiu ? :)