Bătaie de joc

PubliMedia isi bate joc de oameni. Si, culmea, oamenii chiar accepta. PubliMedia angajeaza web-editor pentru… practica/voluntariat. Asta dintr-un anunt pe BestJobs. Oferta, bonusuri, beneficii? Fii atent: Oportunitate de dezvoltare a carierei in cadrul unei puternice companii de publishing. Mi se pare mie sau asta e luare la misto?

Ce tre’ sa faca omul? Sa actualizeze site-urile companiilor, sa prelucreze text (corectura, probabil) si imagine, eventual sa faca si editare video. Se cer cunostinte HTML, de editare web si, ATENTIE!, studii superioare – preferabil Jurnalism si minimum sase luni de experienta in domeniu.

Intrebarea mea ar fi urmatoarea: cita minte iti trebuie sa crezi ca o sa gasesti oameni care sa vina pentru nimic la asemenea cerinte? Eu nu reusesc sa imi dau seama. Ah, problema de fapt nu e asta. Intrebarea reala este: cit de multa minte iti trebuie sa aplici (urit cuvint, da’ altu’ n-am acum) pentru un job la care nu esti platit, dar prestezi ca un sclav? Multa rau…

13 comentarii

 1. Eu am lucrat fără bani cam 2ani :D

  Ce-i drept am ajuns acolo ca să fac practică mi-a plăcut şi am mai rămas.

  Spre norocul meu “practica” asta a fost luată în considerare la prima angajare.

 2. eu le-am trimis un CV, doar ca sa pot face misto de ei in scrisoarea de intentie.
  Raspunsul a fost ceva de genul: Pierderea ta, ai fi invatat multe, de la oameni cu experienta.
  May I say LOL?(TM)

 3. Nu m-as mira, totusi, sa apara diversi care vor dori sa practice/voluntarieze pe acolo. Pentru ca, deh, romani cu “multa minte” exista doldora

 4. DUDE, CAND E VORBA DE UN STUDENT, MAI MERGE, DESI IN ROMANIA PUTINI SUNT STUDENTII CARE ISI PERMIT SA PIARDA TIMPUL MOKA FACAND BANI PENTRU ALTII. DAR AICI VORBIM DE ABSOLVENTI

 5. Sunt unii tineri care pot sa-si permita sa lucreze in program de “voluntariat” sa zic asa. Spre exemplu la marile firme de branding (Landor, Interbrands) se practica.

  In ideea ca firma cauta oameni cu talent si perspectiva si le propune un program de internship. E greu de tradus cuvantu asta, stiu. Dupa o perioada acestia pot alege sa ramana la respectiva firma.

  Am visat si eu candva la asta…

 6. si cu ce te ajuta sa faci practica fara bani/voluntariat, daca esti muritor de foame? asta poate sa imi explice careva? :))

 7. In anumite domenii un absolvent de facultate e la fel de clueless ca un pusti de 10 ani. Calificarea la locul de munca, experienta in domeniul respectiv sunt cele care fac diferentierea.

  Sunt unii care prefera sa aiba 2 joburi, unul care sa le asigure subzistenta si in acelasi timp fac practica la firme mari unde devin specialisti in domeniul respectiv.

  Gandeste-te ca acest lucru e doar temporar, daca putem numi asa un stagiu de practica de 2-3 ani. Nimeni nu-l opreste apoi pe respectivul/a sa si caute un job exterm de bine platit in domeniul in care a parcticat.

 8. m-as implica … doar daca mi-as reface cv-urile … asta numa ca sa fiu respins din cauza de supracalificare

 9. in Germania ii spune Praktikum si esti platit salariu minim pe economie (adica 400 euro) si sunt acoperite asigurarile de sanatate.
  Nu inteleg de ce i se pune asa repede eticheta de “bataie de joc”. Si ce daca sunt absolventi? Cand erau studenti cum traiau? Si ai de ales pana la urma – te duci repede la un job platit, prost, dar platit – sau mai strangi din dinti 6 luni.
  Un stagiu facut la compania corecta iti deschide dupa 6 luni aceleasi usi ca 2-3 ani munciti la o firma oarescare. E drept – habar n-am cine sunt si cum se situeaza pe piata PubliMedia – insa atitudinea “bey, e prosti si unii si altii” m-a facut sa-mi dau cu parerea.

 10. ESTE TIMPUL SA CASTIGI TAPA
  Nu m-ai dati bani pe saituriile facute

 11. PubliMedia isi bate joc de oameni. Si, culmea, oamenii chiar accepta. PubliMedia (cu parere de rau)ca trebuie sa lasam fiecare cititor in parte.

 12. Nu numai publimedia recurge la munca neplatita; Incercati la Rodipet- 10 ore pe zi ( angajati la 2 firme- ca legal nu se poate altfel)- cu cartela, oamenii sunt nepregatiti, vin si pleaca, patronul isi bate joc, tipa la oameni,..e.t.c.; Si nu-s ( inca o data ) singurii; Parerea mea- ar trebui sa fie mai multe mijloace de informare astfel incat societatile care-si bat joc de angajati sa nu mai aibe “parte” de altii; “Fresh meat”- asa cum spunea patronul de la Rodipet- e deja putina in tara asta; sa ne apucam sa importam ( ca aia sunt mai prosti- si nu cunosc “obiceiurile” imbogatitilor zilei;

 13. prosteala pe fata !!! dar sunt persoane in cautare de statut si poate experienta, care se leaga la asa ceva !!! si de ce nu, daca merge … pentru prostie la noi se sta la coada :))