Becalizare: Gigi, locul 2 ca popularitate

Fraţi români, iubiţi concetăţeni, dragi to’arăşi, stimat popor: ne-am ars. EVZ a făcut publice, astăzi, rezultatele unui sondaj IMAS, care ne adevereşte temerile: Gigi Becali ocupă locul doi, după Traian Băsescu, în clasamentul popularităţii politicienilor. Pe scurt, Băsescu a pierdut într-o lună zece la sută pe fond de popor stresat de Elena Udrea, ajungînd la 41 la sută, Becali are 39% şi se pregăteşte de mai mult. Restul tentativelor de politicieni din aşa-numita politică românească nu au nici o relevanţă în contextul actual.

basescu-udrea-becali.JPG

Înainte de toate, trebuie spus că Băsescu şi-a făcut-o cu mînuţa lui cînd a uns-o pe Udrea consilier. Mă rog, şi ce-o mai fi uns el pe Udrea… Se pare că, din păcate, marinarilor le plac blondele şi, nu ştiu de ce, dar am o vagă impresie că Elena Udrea e vopsită. În altă ordine de idei, ne paşte un viitor nesigur, cu un Gigi Becali preşedinte, ajuns acolo prin efortul celei mai blonde consiliere din istoria României.

Adevărul e că, pînă la urmă, în fruntea ţării se dă o mare bătălie între orgolii. S-a spus de la început că o alianţă între liberali şi democraţi n-are cum să meargă în veci. Asta s-a văzut. Eu ziceam încă de pe 30 ianuarie că se sparge gaşca. Tot atunci spuneam că aştept anticipatele. Acum mă gîndesc cu groază că, dacă se fac anticipate, îl vom avea pe Becali în Parlament.

Pe de altă parte, stau şi mă gîndesc… Cineva de la Cotidianul scria pe unul dintre bloguri [nu mai ţin minte cine, plus că le-a crapat baza de date, deci n-am cum să aflu] că, în momentul de faţă, românul nu are de unde să aleagă într-un eventual tur de scrutin pentru prezidenţiale. Sincer, tind să îi dau dreptate. Gigi Becali e o caricatură politică, Iliescu e expirat, Nastase a ieşit pe uşa din dos, Geoană e prostănac, Stolojan e tot timpul bolnav, pe Vadim îl aşteaptă o reţetă, iar alţii nu se văd. Singurul care rămîne este Băsescu. Şi totuşi, Băsescu îşi dă singur cu Udrea-n oaia pe care-o face de fiecare dată cînd o bagă în seamă pe blondă.

Continuu să cred că pe Becali n-o să îl voteze nimeni ca prezident al naţiei mioritice… Şi totuşi, you never know

1 comentariu

 1. mai e mult pana sa avem anticipate…din pacate…au grija de asta Tariceanu si PSD-ul…stai tu linistit, in afara de cazul in care ni se va aplica o hipnoza in masa, Becali nu va iesi EVER presedinte :) garantez eu :p am spus mai devreme ca,din pacate,nu vom avea inca anticipate, pentru ca problema reala este, a fost si va fi parlamentul, din randurile caruia se recruteaza si membrii guvernului. mai exact varful partidelor politice/”elita” politica (in termeni de ierarhie doar), compusa din:
  1. mari maestri in :
  -arta de a poza in aparatorii intereselor romanilor;
  -arta de a-si acoperi si sustine reciproc afacerile pe banii statului (bani adunati de la contribuabili)..
  2. mari maestri in : stat cu mana intinsa la/pupat in fund pe, cei de la “1”.

  si ei nu vor anticipate acum…trebuie mai intai balacarite bine PD-ul si PLD-ul…