Bilanţul guvernării de şase luni a USL

Din categoria chestiilor găsite pe Facebook, un soi de infografic video care aduce nişte cifre simpatice despre bilanţul celor şase luni de guvernare USL. Toată povestea de mai jos e cît se poate de reală şi de adevărată. Deşi, dacă mă gîndesc mai bine, cifra despre creşterea economică e chiar greşită, estimarea e mult mai sumbră după guvernarea USL.

Da, ştiu, sînt un băsist nenorocit plătit de USL, de parcă cine nu citeşte blogul ăsta n-ar şti că nu mi-a plăcut niciodată de Ponta sau de Antonescu. Deşi, de fapt, nu e vorba de plăcut, ci e vorba de un raţionament simplu, bazat pe matematică: băieţii ăştia n-au nici un program, nici o strategie, nimic. Ei ştiu doar “Jos, Băsescu!” şi, zău, i-aş vota dacă ar veni cu ceva decent, dar nu-s în stare.

Ei vor doar ciolanul. Ei nu propun nimic. Ei se văd zmei, luîndu-se la trîntă cu Angela Merkel. Ei n-au produs nici măcar un euro din fonduri structurale, dar vor să folosească dreptul de veto că bugetul UE nu ar acorda suficienţi bani României. Pe bune, pînă unde poate merge prostia? Voi chiar îi vedeţi pe ăştia conducînd ţara?

În altă ordine de idei, un sumar al clipului de mai sus, cu copy/paste din descrierea clipului de pe YouTube:

Guvernarea USL a mărit cu 8% salariile bugetarilor, dar, în realitate, o familie a sărăcit cu 100 lei pe lună, iar din banii rămaşi trebuie să plătească mai mult cu 6% uleiul, cu 8% ouăle şi cu 27% cartofii. Iar benzina a crescut în 7 rânduri din aprilie 2012, deci s-a scumpit cu 14%. Septembrie a avut cea mai mare creştere lunară din ultimii 10 ani – preţurile au crescut cu 2,5%. Inflaţia era de 1,8% în martie, iar în septembrie a ajuns la 5,3%. 1 euro era în martie 4,37 lei, iar în septembrie a ajuns la 4,55 lei, deci a avut o creştere de 5%. Acest lucru se traduce astfel: la o rată la bancă de 500€, se adaugă 100 lei/lună. Creşterea economică era de 2,5% la finalul lui 2011; previziunea pentru finalul lui 2012 este că vă scădea cu 0,9%, deci va fi o pierdere de 2,25 miliarde € la PIB.

În caz că nu ştiaţi, asta votează românii. Vorba aia, “Băsescu e de vină.

8 comentarii

 1. “Huo, Basist imputit !” Voi fi alaturi de tine sa ascult asta la alegeri… voi cheltui 3 milioane cu drumul, ca sa ma duc acasa pe 9 decembrie sa votez! Pana acolo merge dorinta mea de a alege!

 2. Esti un basist platit din banii furati de la popor. USL si Dandy Aconescu ne vor scapa de ciuma porticalie. Traiasca! Traiasca! Traiasca! :)

  Imi plac afisele pe care scrie: “Ne-am tinut de cuvant, am dat banii inapoi la pensionari”. Ca respectivii pot sa isi bage in dos banii aia e alta poveste, multi vad putini pricep.

 3. La iesirea din Focsani catre Bacau e un banner imens cu Antonescu, avand un mesaj de genul “Promisiune indeplinita – cresterea economica”…

 4. Mie îmi plac ăștia că nu fac mare lucru. Decât vreun Pogea cu un impozit minim, care îmi explica mie că dacă nu dau 500 EURO la stat nu merit să exist, mai bine nu fac nimic. Cu fondurile europene, de pe minus unde ne-a lasat “greaua moștenire”, că și proiectele aprobate se plătesc de la buget, nu de la UE, nu văd unde ne-am putea duce în jos prea mult. Nu mi-s foarte dragi USL, dar pe PDL nu-i suport de nici o culoare.

 5. @combo , daca asta este criteriul dupa care judeci politicienii , inactivitatea adica , inseamna ca ti-ar fi foarte greu sa nu-l adori pe Cacarau . Banuiesc ca ti se pare pur si simplu irezistibil .
  In alta ordine de idei , cand a impus Pogea un impozit minim de 500 de euro , ca mie mi-a scapat ?
  A fost un impozit minim , ala forfetar , de 500 de lei , nu de euro si a fost impus de un PSD-ist , parca Nita il cheama , in timpul primului guvern Boc .

 6. Cum nu au program? Huaa! Mincinosule. Acum serios, puteau sa aibe ei cel mai smecher program, cel mai realist, puteau sa il si puna in practica si sa fi crescut economia cu 3% din aprilie, eu tot nu votam usl. Nu pot sa votez un partid/alianta cu oameni precum Iliescu, Nastase, Hrebenciuc, si Voiculescu in el. S-a adaugat si penibilul de Antonescu listei, Ponta inca nu e in lista asta, imi da senzatia cateodata ca e fortat sa traga sforiile asa, nu ca mi-ar placea tipul in vreun fel (prea mult tupeu, strica).

 7. Statistica aia cu preţurile este o medie, la nivel de individ diferenţele sunt enorme. Eu de exemplu am renunţat de mulţi ani la consumul de ulei rafinat, dublurafinat, ultrarafinat uberrafinat. Ulei de floarea soarelui presat la rece şi nerafinat nu se prea găseste, aşa că aleg să consum ulei de porumb Arpis, nerafinat. În vară era 8-9 lei litrul, acum 12-14. Creştere 50%.