Bîlciul de la Realitatea TV

Realitatea TV e un post de care toată lumea şi-a bătut joc. Cine a trecut pe-acolo, a avut un interes. De regulă, banul a fost cel mai important în ecuaţie. Iar de bani n-a dus lipsă patronul, care a aruncat, pînă acum vreo doi ani, cu o dărnicie vrednică de un sac fără fund. Recte, cine-a trecut pe-acolo n-a făcut-o din dragoste pentru meserie sau din cine ştie ce sentiment deontologic.

Prin urmare, tot bîlciul de la Realitatea, cu Elan Schwarzenberg şi cu Sebastian Ghiţă care-şi fură între ei ba licenţa de transmisie, ba echipamentul, ba marca, ba postul, mă lasă rece. Fiecare dintre ei are dreptate, în felul lui. Ghiţă a băgat bani şi vrea să-i recupereze, Schwarzenberg a cumpărat şi vrea să posede. Mi se pare absolut normal.

Ce-o să se întîmple? O să se mai certe o perioadă şi unul o să cîştige, iar celălalt o să rămînă cu buza umflată. Iar din toată afacerea asta, cea mai şifonată va ieşi televiziunea, cu oameni demotivaţi şi în ceaţă, cu un editorial tot mai prost şi cu imaginea pătată rău. Şi dacă nu se sparge, îşi va pierde din credibilitate. În fond, nu e ca şi cînd n-am vorbi despre nişte jocuri politice, nu-i aşa?

PS: E atît de mişto să deschizi TV-ul doar pe canale de filme…

5 comentarii

  1. E atat de misto sa tii inchis televizorul … Oricum, in ultimul timp, pe orice canal dai, gasesti numai petarde!

  2. Televiziunea este demult sifonata, nu cred ca poate fi mult mai rau decit a fost pina acum (mult prea multi nu se mai uita la Realitatea sau Antene). Cit despre oamenii demotivati, singur ai spus ca erau motivati de bani si nu de placerea de a fi jurnalist. Asa ca ce sa se mai piarda? Ramine cum am stabilit, Animal Planet, Discovery, etc. Si cite un film pe ici pe colo.

  3. Asa se intampla cu mijloacele mass-media create numai si numai pentru manipulare politico-economica. In momentul in care nu-si ating scopurile initiale, o iau la vale. Iar agitatia asta de la Realitatea e normala: vine 2012, alegerile, se pregateste artileria grea.

  4. Si ce-ai zice tu daca ambele televiziuni vor ramane ? :)

  5. Realitatea TV mai are credibilitate?