blogosfera pe scurt

Pentru ca abia am facut ochi si mai tre’ sa ajung si la munca, dar ma macina rau, citeva chestii (anunturi, constatari etc.) legate de ce se mai intimpla prin blogosfera:

  1. BookBlog.ro lanseaza campania O carte pentru fiecare copil!, o actiune de colectare de carti de care nu mai ai nevoie, dar nu te lasa inima nici sa le arunci, dar nici nu ai chef sa le pastrezi. Cartile donate vor ajunge la copiii din centrele de plasament si orfelinatele din Bucuresti.
  2. Lumea s-a apucat deja de trintit petitii online, doar de dragul de a le face. Ultima se refera la semnarea uneia care are ca scop impiedicarea demiterii lui Basescu (oameni care se plictisesc, deh!), promovata in comentarii pe bloguri. Uite exemplu: “Votati online pentru sustinerea presedintelui: http://www.petitiononline.com/ProBase/petition.html. Dati vorba mai departe, trebuie sa strangem cel putin 500.000 de semnaturi si asta cat de repede. PSD a anuntat ca in cca o saptamana vor porni procedura de suspendare. Noi putem sa le-o luam inainte! Suntem mult mai puternici unindu-ne vocile in aceasta petitie. Rog pe cei care sunt de acord cu petitia sa semneze cu numele complet si daca se poate sa treaca si judetul. Nu completati nume false sau pseudonime pentru ca nu ajuta in nici un fel. Semnaturile invalide vor fi sterse. De asemenea va rog la comentariu sa treceti un mesaj civilizat fara injurii la adresa semnatarilor sau altor parti pentru ca suntem o voce demna, puternica si autentica!”
  3. Victor Kapra constata ca Gigi Stefanov e primul blogger tras de urechi pentru ce a publicat pe net. Buna constatare! Dar mai am si eu una: ma mira vehementa lui Victor Kapra, nu ma asteptam sa scrie atit de agresiv pe blog, mai ales ca e un ziarist destul de cunoscut. De fapt, tocmai de aia! Oricum, keep up the good work! Cu ocazia asta, am ajuns sa il citesc mai des :)).
  4. Gramos a ajuns si la Observatorul de la ora 19, de aseara. La fel ca tot restul, nici Antena 1 n-a fost in stare sa scoata o stire mai de doamne-ajuta.
  5. Tot anunta Tolontan mai demult ca Trustul Catavencu-Realitatea vrea sa scoata un cotidian economic, vin si eu cu o completare: si o revista de business. De primul se va ocupa Adrian Mirsanu, de revista – care ar urma sa concureze cu Business Magazin, se va ocupa Mona Dirtu. Ar mai fi ceva detalii, cum ca lansarea ar trebui sa aiba loc pe la inceputul lui martie, da’ inca nu e nimic sigur. Si mai stiu cite ceva, da’ momentan le tin pentru mine. “Prietenii” stiu de ce ;).