Boc în fundul gol şi pedepsele CNA. Ca la tîmpiţi

Ştiţi povestea cu Boc în fundul gol în emisiunea lui Capatos, nu o mai reiau. S-au dat, azi, sancţiunile CNA. OTV a primit amenda maximă, de 20.000 200.000 de lei, iar Antena 1 trebuie să oprească emisia pentru 10 minute. S-a considerat că Antena 1 are o responsabilitate mai mare, de unde şi pedeapsa. Acum, zic eu, să rîdem vreo două săptămîni, iar cînd ne săturăm de rîs, hai să-i căutăm pe deştepţii din CNA şi să-i vopsim pe faţă cu spray colorat, ca să fie nişte clovni pe bune. Deci, Antena 1, care are o responsabilitate mai mare, primeşte suspendarea emisiei timp de 10 minute, repet, pentru că are o responsabilitate mai mare. Şi OTV ia amenda maximă pentru că a preluat imaginile. Decizia corectă, nu? Ha ha ha!

13 comentarii

 1. Daca antena 1 trebuie sa opreasca emisia 10 minute/zi timp de o luna, atunci e o treaba.
  Si totusi, A1 a redat imaginile vreo ora, pe cind otv le-a dat numa vreo 12 ore.
  Totusi A1 trebuia sa primeasca o amenda crunta pe linga intreruperea emisiei. Se pare ca nu e cazul. Pacat.

 2. Ai gresit putin suma. E 200.000 RON pentru OTV.

  In rest, ai dreptate, este cea mai mare magarie facuta de CNA pana acum. De Antene nici nu vreau sa vorbesc, sunt exact ca o pata de rahat pe fracul de nunta Cavalli al lui Botezatu.

  Atata timp cat nimeni nu iese in strada sa-i arate lui Voiculescu ca nu suntem chiar toti retarzi in tara asta, nu se va schimba ABSOLUT NIMIC!

  Merita studiata insa chestia cu publicitarii care sustin financiar prin reclame asemenea scursuri de produse media sau televiziuni de-a intregul.

 3. Mă rog, bani pierde și Antena 1 prin întreruperea emisiei. Poate nu chiar 200.000 de lei, însă având în vedere că este în prime-time, banii nu vor fi puțini. Oricum e mai bine decât o amendă pe care o contesta, fără doar și poate.

 4. Antena pierde in doua feluri. 1 ca pierde startul stirilor, ratingul pe Prime Time se duce in jos, pierde audienta pe calupurile super importante de la stiri/sport/meteo. Sunt niste bani, toata publicitatea de la ora 19-20 sa tot fie vreo 70.000-80.000 de lei. Daca pierd jumatate din audienta si, logic, din bani e ceva.
  2. Mai nasol e ca la urmatoarea miscare gresita – harsht! Nu mai stiu care e urmatoarea pedeapsa, dar o intrerupere de o ora, sau mai rau poate fi primul pas catre suspendarea licentei. Ceea ce e big buba.
  Sa vedem cat de repede o sa se schimbe componenta CNA dupa alegeri…

 5. Mai este un lucru pe care se pare că nimeni nu l-a luat în considerare. Faptul că orice moderator/realizator de emisiune poate da orice pe post. Procesul de filtrare al materialelor lasă foarte mult de dorit.

  Capatos l-ar face să intre în pămînt de ruşine şi pe Springer.

 6. Dintre sponsorii publicitatii pe durata respectivei emisiuni, i-am ales pe cei ale caror produse le cumparam in tara in care locuiesc si le-am scris. Sper ca asemenea atitudini, (au mai facut-o si altii), sa devina publice, iar madam Pippidi sa inceteze sa mai admire extaziata zapada de pe Friedrichstr. si sa ia, impreuna cu asa-zisii sustinatori ai sai, o atitudine transanta. Necazul e, ca printre admiratorii “intransigentei” ei se numara si Antonescu-gura musca dosul-Crin.

 7. cea mai urata faza de pana acum…tara asta se duce de rapa :(

 8. Cat costa 10 minute la A1?

 9. Nu cred ca are nici o importanta cat costa 10 minute de publicitate pe A1 pentru ca motanul va taia pur si simplu 10 minute din rubrica sport (a.k.a. “super stiri mondene despre Mutu, Cristea & co”), iar publicitate vor da exact atata cat dadeau si inainte… I-a rupt, ce sa zic :P

 10. Daca nu sunt la pretul reclamelor de la Super Bowl, probabil ca nu pierde atat de mult. Si 10 minute sunt nimic, hai sa fim seriosi. Nu am pasiuni pentru OTV, dar in cazul asta cam ambele meritau suturi in dos similare. Dar iar justie nu-i pentru catei :)

 11. comanda politica ,abia asteapta sa inchida OTV ul

 12. ARTICOLUL 30 din CONSTITUTIE

  Libertatea de exprimare

  (1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credintelor si libertatea creatiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.

  (2) Cenzura de orice fel este interzisa.

  (3) Libertatea presei implica si libertatea de a înfiinta publicatii.

  (4) Nici o publicatie nu poate fi suprimata.

  (5) Legea poate impune mijloacelor de comunicare în masa obligatia de a face publica sursa finantarii.

  (6) Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viata particulara a persoanei si nici dreptul la propria imagine.

  (7) Sunt interzise de lege defaimarea tarii si a natiunii, îndemnul la razboi de agresiune, la ura nationala, rasiala, de clasa sau religioasa, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenta publica, precum si manifestarile obscene, contrare bunelor moravuri.

  (8) Raspunderea civila pentru informatia sau pentru creatia adusa la cunostinta publica revine editorului sau realizatorului, autorului, organizatorului manifestarii artistice, proprietarului mijlocului de multiplicare, al postului de radio sau de televiziune, în conditiile legii. Delictele de presa se stabilesc prin lege.

  ==============================================================
  A fost o stire cu iz maro, s eu personal am schimbat canalul… in nici un caz nu mi s-a parut fundul lui Boc ceva interesant… Insa CENZURA este un lucru urat in Romania, si daca un moderator sau un realizator TV are chef sa vb obscen, sau ma rog .. nu are decat sa puna o bulina corespunzatoare, ca pana la urma consumatori de TV decid ce e bun pt ei si cu nu, nicidecum CNA…

  Este un abuz si nu e corect fata de nici o manifestare audio/video sau presa scrisa… Cum zice Badea.. si el are telecomanda, care e “CNA-ul” fiecaruia de fapt. nu?