Boc no. 5? Apropo de consultări cu partidele

Asta cu Boc no. 5 e luată dintr-un comentariu de pe Facebook. Eu nu mă gîndisem că ar putea exista încă un Guvern Boc. Dar uitîndu-mă la ştirile despre viitoarele consultări cu partidele, în urma cărora Băsescu ar trebui să găsească un nou prim-ministru, am o senzaţie de deja-vu. Mai ales cu declaraţiile lui Antonescu, alea cu “se deschide calea pentru alegeri anticipate”, bla, bla.

Coaliţia de guvernămînt este în continuare funcţională şi are o majoritate. Alegerile anticipate rămîn doar în visele umede ale celor doi lideri ai opoziţiei. Prim-ministru va ajunge tot “cine trebuie.”

Apropo de nuanţe, Vlad Petreanu zice o chestie deşteaptă:

Guvernul Boc a ţinut economia în mână şi în zona de flotabilitate (poate că n-au fost mari succese, dar să nu uităm în ce ţară trăim) dar n-a reuşit să profite de stabilitatea economică, pierzând uriaş pe flancurile clientelei de partid şi a imaginii îngrozitor de proaste a câtorva vectori de imagine. Economia creşte peste media UE, inflaţia e la un minim istoric, cursul e stabil (cine are îndoieli să privească la vecini), dar asta nu mai e suficient. Oamenii vor să fie şi respectaţi, nu doar mânaţi.

Cam despre asta e vorba. În rest, doar false probleme şi foarte mult circ.