Cum o fi să te măriți cu un borfaș?

Am citit știrea cum că Dragnea se pregătește de nunta cu Irina și le-a cerut Olguței și lu’ Manda să le fie nași. Inițial am râs. După care mi-am dat seama că am o curiozitate: oare cum te simți când știi că te măriți cu un borfaș dovedit, hoț condamnat penal, la un pas de pușcărie? Nici o dilemă morală, nimic?

Să nu fiu înțeles greșit, există cazuri și cazuri. Nu văd nimic greșit într-o relație dintre un om aflat în pușcărie pentru că a furat o pâine și o femeie care îl iubește. Sau ceva. Înțeleg dacă borfașul măcar e charismatic, ca-n Bonnie & Clyde, da’ Dragnea nu-i, are charisma bețivului din câricuma satului, care mai șutește țigări de la vecinii de masă, când se duc ăia la budă.

Nu văd nimic greșit într-o relație dintre două persoane dintre care una a intrat în pușcărie pentru că și-a asumat sau nu ceva, la un moment dat, și a venit scadența, dacă nu i-a păsat celuilalt de ocupația partenerului etc. Sau, în fine, nu e nimic greșit dacă amândoi și-au asumat ca unul să facă niște chestii. Treaba lor, suferă împreună.

Ce mi se pare fascinant e modul în care consoarta lui Dragnea se agață de un viitor pușcăriaș, de un infractor dovedit care a furat de-a rupt, fără a avea nici o dilemă morală. De fapt, hai, treacă-meargă, să presupunem că e îndrăgostită, nu te pui cu piticii omului.

Dar mă întreb altceva: cum s-o fi simțind familia ei știind că se va mărita cu unul care, în maximum câteva luni, ar putea înfunda pușcăria pentru cel puțin câțiva ani buni? Ei n-au nici o dilemă morală?

Ia-l, mamă, că are bani“? “Ia-l, mamă, că e om important în țara asta“? “Ia-l, mamă, că are bani, iar dacă înfundă pușcăria, tu poți să-ți vezi de viața ta“? “Ia-l, mamă, că ne scoți și pe noi din sărăcie“?

Serios întreb. Pentru că nu-mi dau seama cât de mult e oportunism și cât de mult e naivitate. Altă variantă n-are cum să fie. Sau, cel puțin, nu cred sau nu sunt capabil de găsit alta.

7 comentarii

    • A trebuit să caut pe google să văd cine e. I have mixed feelings about that one. Boureau pare genul care are succes la naive (*cough*), nu și Dragnea. Dar, mă rog, who am I to judge? Eu doar mă întreb cum s-o simți. O fi bine? O fi rău?

  1. hai mane, el avea 40 și ea 16. și a fost ceva reportaj de la ea de acasă, nu mai văzuse casa aia aspirator sau zugrăveala de 20 de ani.

  2. Sau poate sunt din acelasi aluat si atunci nu mai e nici oportunism, nici prostie. Pur si simplu se iau intre ei, noi ne miram si cautam explicatii, ei sunt in lumea lor de borfasi si impostori.

  3. Saracia si lacomia, uneori justitifica orice alegere, oricat de imorala li se pare altora acea alegere. Toate variantele alea cu “ia-l mama” puse de tine sunt corecte in cazul asta. Parerea mea.

  4. Dacă presa ar fi mai activă am afla și ce părerea au părinții Irinucăi de relația ei, dar uneori am impresia că toată presa este după asemănarea partidelor, mimează democrația, când de fapt urmăresc ca și moșu ăsta doar interesul financiar.

    Nasol este că moșu ăstă nu doar că nu-și asumă nimic din ce a făcut, dar este în stare de orice, numai să scape și șansa face să aibă toate pârghiile necesare pentru a duce acest orice la cel mai urât nivel posibil.