O bucurie pentru muzicienii care interpretează Simfonia Bormașinii

De vreo săptămână încoace, în fiecare dimineață, mă trezește această minunată orchestră invitată de niște vecini să susțină recitaluri private. Simfonia Bormașinii răsună glorios, prin toți pereții.

Nefiind un meloman, nu știu în ce notă e scrisă, n-am urechea muzicală potrivită și nici antrenată, dar pot distinge, în principiu, cam trei instrumente muzicale tradiționale. Se vede treaba că vecinii mei sunt cunoscători, n-ar fi adus un violonist. Au adus maeștri emeriți ai bormașinii, flexului și ciocanului.

Acum, sincer, n-aș avea nici o problemă cu spartul timpanelor și pereților câtă vreme ar începe treaba pe la un nouă, nouă jumate, dar dirijorul își mișcă bagheta, cu grația unei lebede chioare, încă de la șapte dimineața, fie marțea fie sâmbăta sau duminica. Și, deh, oricât de mult aș iubi eu muzica simfonică, parcă nu e tocmai ora potrivită.

Duda e că habar n-am de unde se aude, nici dacă din stânga, nici dacă din dreapta, și nici de la ce etaj. Și mă gândeam să le fac oamenilor un cadou, pentru că atunci când folosești, timp de o săptămână, bormașina și flexul, e cam la mintea cocoșului că spargi pereți.

Nici asta n-ar fi o problemă pentru mine, n-au decât să spargă până pică blocul, oricum e plin de apartamente cu pereți sparți – evident, fără autorizație – și că atunci când o veni un cutremur, se duce dracului tot. Hai, poate nu neapărat, că pereții interiori sunt din cărămidă, iar cărămida are proprietăți de susținere mai mici decât ai unui perete din rigips.

Dar după o săptămână de ascultat flexul și bormașina, e destul e clar că nu pereți din cărămidă s-au apucat ei de dărâmat acolo. Prin urmare, îmi imaginez că n-ar fi o idee atât de rea să fac o reclamație la Inspectoratul de Stat în Construcții, să vină să le facă o vizită.

Nu c-ar păți mare lucru: ar primi o amendă sănătoasă și ar fi obligați să construiască la loc pereții, exact așa cum au fost în specificațiile inițiale, asta dacă nu cumva un inspector decide că trebuie folosite concentrații diferite de beton, că au afectat prea mult structura de rezistență a blocului.

Și să-l văd eu atunci pe istețul care va trebui să cheme betoniera, să urce tot cimentul ăla până pe la etajul opt-nouă, blocând circulația pe o stradă întreagă.

Asta așa, în caz că v-ați întrebat de ce pică blocurile la cutremure. D-asta, din cauza unor astfel de isteți.

Dacă îţi place acest blog şi vrei să-l susţii, cumpără de la eMag folosind acest link.

1 comentariu

  1. cumva offtopic si nu prea..

    Cred ca e o mare prostie ce spun insa nu inteleg de ce nu exista solutii de noise cancelling deschise, pe boxe (nu numai pe casti) care sa compenseze orice zgomot intr-un anumit areal atunci cand activezi optiunea..