Bucureşti, oraş împuţit

same-shitÎnainte de a-mi sări în cap iubitorii Bucureştiului, voi doar că să spun următorul lucru: cît de des aţi mers pe jos în ultima vreme? Problema, fireşte, nu e la oraş, ci la cei care-l locuiesc. De ce zic asta? În ultimele săptămîni, mai ales pe ultimele călduri, nici nu mai ţin minte de cîte ori mi-a fost mutat nasul din loc. Şi cu exemple:

 • se anvelopează blocurile (multe, aproape pe fiecare bulevard cîte unul), deci trebuie neapărat o budă ecologică pentru muncitori. Ghici cît de des vine vidanja s-o cureţe?
 • prin aproape toate gangurile prin care treci, ca să ajungi în spatele unui bloc, trebuie, obligatoriu, să pută a pişat
 • în mai toate zonele cu case – cel mai bun exemplu e zona Arenei Naţionale -, inteligenţii de proprietari şi-au turnat betoane în curţi, în loc să păstreze şi nişte petice de iarbă. Şi-şi lasă cîinii să se pişe pe asfaltul din curte, apoi bagă furtunul şi, invariabil, pute toată strada
 • sînt o grămadă de zone prin care, atunci cînd treci, duhoarea din cîte-o canalizare îţi provoacă ameţeli.

Asta aşa, scurt, fără să punem la socoteală gunoaiele aruncate pe geam, mormanele de gunoi de la colţul blocului, care se măresc pe zi ce trece, sau chiar mirosul de transpiraţie din mijloacele de transport în comun.

Ar trebui să zic ceva inteligent, să scriu o concluzie, dar n-am. Pur şi simplu, nu ştiu ce. Zău, m-am resemnat.

5 comentarii

 1. La punctul 3, te poftesc intr-o zona mai putin selecta tot in sectorul 2, unde terenul a fost suficient de ieftin ca proprietarii sa-si permita si luxul ierbii. Spre disperarea acelorasi proprietari care volens-nolens au program saptamanal de taiat iarba. Si da, motorina de la masina de taiat iarba pute si ea :D

  In rest…noroc ca nu mai stau la bloc, iar canalizarea de pe strada noastra inca nu e data in functiune, deci zero probleme. Pentru arome unice de canal, frecventez intersectia Bd. Basarabia – Sos. Morarilor :(

 2. “chiar mirosul de transpiraţie din mijloacele de transport în comun.”

  Solutie : o firma mare care sa sponsorizeze o campanie umanitara de donat sapun fiecarui calator RATB / Metrorex. Tare mi-e insa ca oamenii vor interpreta gresit :)

 3. Pe langa imputit, eu unul, gasesc Bucurestiul exagerat de aglomerat.
  Un alt exemplu ar fi cosurile de gunoi stradale, care habar n-am pe ce criteriu si la ce interval se golesc. In zona Piata Rosetti, in fiecare seara treceam pe langa un cos de gunoi plin, cu varf. Gunoiul deja era depozitat si pe cos si sub cos. Astazi acel cos nu mai exista. Probabil e mai usor sa-l desfiinteze decat sa-l goleasca zilnic.

 4. @Jus: nu, nu “e aglomerat”, ci mai degrabă construcţia străzilor, pasajelor, cartierelor etc e făcută cu curul de Arhitectu’ Neamului, Ăla dă la Ghencea.

  Adică: cartierele care au bulevarde (nordul, în general, şi Titan – Pantelimon – Dristor) nu au obiective (întreprinderi, clădiri de birouri, magazine şi malluri etc) ci doar blocuri şi case. În schimb, cartierele care au obiective (Moşilor, Obor, Militari) nu au destule bulevarde. Logic, nu?

 5. Ai uitat sa spui de cosurile de gunoi puse in sensul giratoriu…. citi soferi nimeresc in PLM gaura aia mica cu un chistoc de tigara sau orice se poate arunca acolo.

  uite si link-ul: https://maps.google.ro/maps?hl=ro&ll=44.388999,26.117737&spn=0.000011,0.004801&t=h&z=18&layer=c&cbll=44.388995,26.117737&panoid=z8hl-1H0fQfTq2uCzhupyQ&cbp=12,314.19,,0,23.33