Business as usual

Am mai zis pe facebook, în general prin comentarii, că strategia guvernului UK e mai de doamne-ajută decât ale celorlalte. Iar una dintre recomandări (pentru că merge pe recomandări, cel puțin deocamdată, nu pe obligativitate) e ca lumea să stea în casă.

Daaar… vine și cu recomandarea de a păstra o distanță sigură față de ceilalți în cazul în care ieși din casă pentru a face mișcare. Și asta mi se pare, de fapt, cea mai mișto chestie, că nu te obligă să mori în scaunul de birou – sau în fotoliu sau în canapea.

Văd că a început lumea să pună pe facebook screenshot-uri din aplicațiile care contorizează pașii. Chestii de genul 500 pași toată ziua. Eu am bifat, azi, vreo 5.000. La prânz, simțind că mă sufoc în casă, am ieșit 20 minute și m-am plimbat.

Orașul e relativ gol. Oameni care aleargă pe malurile râului, oameni care-și scot câinii la plimbare, câțiva ieșiți la cumpărături, vreo două bunici cu nepoți în cărucioare. Și toată lumea respectă regula, se duce în cealaltă margine a trotuarului, păstrează distanța. Unii cu mănuși și măști, alții fără.

Indiferent de ce măsuri vor urma prin UK, nu cred că se impune, prea curând, interdicția de a ieși la o plimbare. Lumea e oricum foarte stresată și foarte speriată și nu poți, pur și simplu, să stai închis.

Însă modul în care comunică guvernul mi se pare eficient: mișcarea e importantă, dar aveți grijă să. Și e cumva fascinant să vezi cum oamenii n-au o problemă să urmeze regulile astea.

PS: Bine, asta nu înseamnă că nu există în continuare obișnuiții cerșetori care-ți cer 50p sau o țigară. N-am nici cea mai vagă idee cum or să treacă ăia peste perioada asta, deși… mai știi?

2 comentarii

  1. Da’ ai ceva viteza, daca ai facut 5000 de pasi in 20 de minute…

  2. că strategia guvernului UK e mai de doamne-ajută decât ale celorlalte.

    Haha, funny, nu doar UK a pornit pe strategia herd immunity, pana cand au primit avertizari ca o sa moara milioane de oameni asa. Nu cumva o sa inchida scolile si barurile si in UK acum? UK e abia la 4000 de cazuri, unde era Germania acum o saptamana. Mai vorbim la 20k de cazuri, cand o sa se vorbeasca de lockdown.