Business pur românesc la Burger King-ul din Aeroportul Otopeni

Plec la Moscova, la invitaţia Kaspersky Labs. Am ajuns la Otopeni, aştept îmbarcarea. Între timp, zic să-mi iau o cafea şi-un senviş. Sar peste preţurile de trei-patru ori mai mari decît în oraş de la celelalte şi mă opresc la Burger King. Printre cei care aşteaptă un avion, un întreg batalion al armatei americane. Un soldat, la coadă. A plătit 5 lei pentru wireless în pseudo-food-court-ul din aeroport şi nu i-a mers netul. Şi omul a cerut banii înapoi. Şi eu aş fi făcut la fel.

Lăsînd la o parte că angajaţii de la Burger King Otopeni nu prea le au cu engleză (spre deloc, de fapt), şeful de tură, cel în cămaşă roşie, se certa cu americanul. Că nu plăteşte compania, ci tot angajaţilor li se impută cei cinci lei, taxă de net. Un soi de “fie-ţi milă”, dar cu tupeu. Adică fix comportamentul ăla românesc de “mi se cuvine mie”. Chestie care o ţine cu românii, dar nu şi cu oameni care vin din civilizaţie – chit că soldaţii americani veneau, probabil, de pe coclauri şi se îndreptau tot acolo.

Altfel, din vreo cinci case de marcat, după ce am stat vreo zece minute aşteptînd pe cineva să ia comanda, era deschisă una singură. Cel puţin aşa aveam să aflu mai tîrziu, după ce a trebuit să-ntreb. Mă rog, nimic nou, “noi nu vrem să vindem”. Altfel, cafeaua de la Burger King e proastă. Rău.

PS: Trăiască stick-ul de net de la Orange.

5 comentarii

  1. Fiecare restaurant (lol, ei asa isi spun) are deasupra sefului de tura un Director de restaurant. Asta e informatie buna de stiut cand dai de un “mop” din asta de se uda cand il intrebi de returnarea banilor.

    Pacat de american saracu.

  2. Asta cu Eng si etc e grele … la n oi aci
    Da noi vrem sa facem turism …

  3. asa va trebuie :)) pe bune trebuie sa venim la aeroport manca si bauti..de toate sa nu avem nevoie de serviciile lor…

  4. Acum 2 luni a trabuit sa ma duc pana in Olanda. Acelasi Burger King din aeroportul Otopeni. Cer un meniu, dupa un tarziu si cu o lehamite grea o cucoana imi aduce ceea ce cerusem. Ce e “interesant” este modul cum prepara mancarea, O individa a luat chifteaua cu MANA GOALA, NU a auzit de manusi de protectie si nici parul strans ca sa nu cada in mancare. Mai am si acum bonul de la imbecila. Era la ora 5.45 de dimineata probabil prea devreme ca sa respecte normele elementare de protectie in industria alimentara. Nasol ptr astea este ca lucrez in domeniu.

  5. BURGER KING DEGEABA FACETI COMENTARI CA TOTI SUNT BAGATI PE RELATI PILE FRATE.DAIA NU AU NICI EXPERIENTA ETC