Cam cît de penibil e să protestezi, dar să nu ştii de ce?

Protestele sînt bune atunci cînd ai o cauză pe care s-o susţii şi ştii despre ce-i vorba. Însă e de-a dreptul amuzanto-penibil cînd ajungi în stradă şi realizezi că habar n-ai despre ce-i vorba. Cam ce s-a întîmplat astăzi, în faţa Ministerului Culturii, cînd 11 ONG-uri, cu Mircea Toma în frunte, au organizat o manifestare la care s-au strîns doar vreo cîteva zeci de persoane care nici măcar nu ştiau despre ce-i vorba exact. Şi cărora li s-au împărţit foi de pe care să se informeze. De reţinut ar fi că toată manifestarea a fost împotriva deciziei ministerului condus Kelemen Hunor de a da certificatul de descărcare arheologică celor de la RMGC. Şi nişte poze primite pe mail.

11 comentarii

 1. Serios? Si manelistul ala ce cauta acolo? Cauta un loc de pus gratarul? :))) Ce penibil!

 2. Hai man, pe bune acum, ala din prima poza nu stie nici cum il cheama, de unde sa stie de ce protesteaza.

  Dar poate ma insel eu si nu vad “sclipirea” de pe fata lui :P

 3. De parcă ar fi singrii. De fapt, înțeleg înțelesul articolului câtă vreme protestează împotriva RMGC. Așa-i PR-ul…

 4. asta este modelul protestului in secolul 21: nu stim de ce, da’ mergem ca asa a zis sefu’

  criserb: cum, nu vezi stralucirea de inteligenta, surplusul de neuroni care striga ? :)

 5. e drept ca e mult mai cool sa stai pe margine si sa arati cu degetul si sa te distrezi pe cinste. pacat ca asa nu-i poti impiedica sa rada niste munti si sa lase in schimb lacuri kilometrice pline de cianura.

 6. Clasic.

  Cei care doresc sa inceapa distrugerea muntilor de la Rosia Montana au inceput in ultimele doua saptamani o mare campanie de presa (de exemplu vezi gramada de articole din Adevarul si grupul de comentarii de sustinere, scrise in acelasi format si, culmea, toate cu nume/pseudonime de femei)

  Nu m-ar mira ca acum sa trimita oameni de-ai lor la protestele impotriva acestui proiect tocmai pentru a le discredita. Hai ca si un copil de sapte ani face conexiunile.

 7. eu sint un copil de sapte ani care face o conexiune clara intre complexe de inferioritate, frustrari si econazy in general, si cu fostul securist actual penelisto-pedeserist toma mircea in particular.

 8. Mult mai bine ce fac susținătorii goldului, ăia care se plâng că nu au ce să mănânce:
  http://subiectiv.ro/fragmente/am-fost-la-fanfest-am-salvat-rosia-montana-si-anul-asta/
  vezi prima poza

 9. Ai fost acolo? De unde tragi concluzia ca participantii nu stiau despre ce este vorba?

 10. “Cam cît de penibil e să protestezi, dar să nu ştii de ce?” nu inteleg de ce te mai miri.Sincer putem sa luam un exemplu mai vechi din literatura romana si anume “Alexandru Lapusneanul” de Costache Negruzzi.Cand s-a adunat prostimea la curtea domnitorului fara a sti ce sa ceara,si dintr-o data s-a auzit o voce “capul lui Motoc vrem”

  Bafta!

 11. Bun dar de unde stiai ca habar nu aveau pentru ce protesteaza??? Chiar sunt curios :D