Campanie electorală: Harta lui Blaga

Mă amuză, oarecum, exprimarea pe care am folosit-o în titlu. Îmi aduce aminte de “lista lui… [scrie nume aici]”, că tot au fost atît de mulţi… În fine. Printre strategiile electorale ale candidatului PD-L la Primăria Bucureşti, anume Vasile Blaga, se numără şi atacarea Internetului. Ceea ce nu e rău, da’ nu asta e ideea.

Ideea mişto e următoarea: să foloseşti Google Maps. Altfel spus, mai toată strategia electorală a lui Blaga se regăseşte aici. Demnă de luat în seamă e munca depusă de programator. Oricum, îmi place ideea de a pune la grămadă toate promisiunile electorale pe o hartă interactivă. E o chestie pe care nu o vezi prea des.

Nu în ultimul rînd, dacă e să ne luăm după obiectivele trasate pe hartă, aproape toate au ataşate cîte un deadline în care se estimează finalizarea lor.

Şi să nu uit, Vasile Blaga a început să crească în ultimele sondaje, în ciuda lui Sorin Oprescu, aflat în picaj. Ceea ce mi se pare rezonabil, avînd în vedere că eu oricum nu credeam în creşterea spontană a pesedistului demisionar. O comparaţie [via] poate fi văzută mai jos:

comparatie-sondaje-electorale.JPG

Nu în ultimul rînd, uite şi un grafic cu evoluţia candidaţilor la Primăria Generală a Capitalei.

11 comentarii

 1. foarte faina ideea, intr-adevar. cred ca e primul candidat care si-a dat seama ca noua generatie de votanti e crescuta intr-un “spirit vizual” si nu sta sa citeasca zece pagini de program, pline de clisee si sforaituri.
  in alta ordine de idei, ar fi o mare chestie sa se faca in sfarsit metroul drumul taberei, macar pana la eroilor, asa cum spune el acolo. spre deosebire de autostrada zburatoare a lui oprescu, asta chiar e un proiect realist de care sa se bucure cateva sute de mii de oameni.

 2. Metroul ala o sa se faca cind Orban va binevoi sa-l dea la Capitala. Mai grav e ca nu stiu daca a semnat aprobarea proiectului cu japonezii, care e facut de prin 2003.

 3. se chinuie blaga dar se chinuie degeaba. nu are posibilitatea mentala sa faca ceva in calitate de primar. probabil ca tot ce ar face este sa delapideze cati mai multi bani posibil.

 4. lola, esti cam incoerenta. e prost sau e hot? pentru daca e hot, sigur nu e prost. iar daca e prost, sigur nu e hot :)
  deci cum e?

  cred ca ai un cui cu blaga si doar atat. chiar n-am vazut prin presa delapidari marca Blaga.

 5. Harta aceasta trebuia raposatul sa o vada ar fi fost invidios :) , un mizilic Casa Poporului pe langa atat de multee ..”idei “dar sa stam linistiti in urmatoarele zeci de ani poate se vor face. Felicitari pentru idee si efortul depus in realizare.

 6. Nu stiu la ce harta va referiti voi, eu vad doar asta.

 7. Acum rezultatele sondajului CCSB si pe sectoare. La Turambar pe blog, of course. Enjoy! :)

  turambarr.blogspot.com/2008/05/alegeri-locale-bucuresti-sectoare.html

 8. Alin, esti penibil.
  te compromiti aiurea cu rahaturi de genul asta.
  usbmania se pozitioneaza politic? lame…

 9. Daca macar jumate din proiectele astea se vor porni si se vor duce la capat Blaga merita si un al doilea mandat. Se vede ca are in spate o echipa puternica care mai si gindeste nu ca a altora care se rezuma sa scuipe pe forumuri si blog-uri.

  @Alin si Lola: sinteti nejustificat de penibil si mai ales fara argumente. E greu sa construiesti ceva si mult mai usor sa darimi.

 10. Oprescu este dintr-o data foarte inocent. “PRIMUL pt care merita sa votezi…” Mi se pare ca toata campania lui este in zeflemea. Iar lui Blaga parca ii sta mai bine in poze , adica atunci cand nu vorbeste :)

 11. Nu ma pozitionez politic si nu tin cu nimeni dpdv politic, ma irita doar toate gogosile pe care toata lumea le promite in campanie.

  Daca iese Blaga, cine e in stare sa tina un pariu cu mine in legatura cu harta asta? O salvez eu de acum si vorbim peste 4 ani. In momentul ala se va vedea daca am argumente sau nu, corect?