Bătălia pentru primărie. Aia din interiorul partidului. Bătălia, adică

Pe cît de haotic e titlul meu – cu atîta amar de explicaţii necesare -, pe atît de haotică e situaţia candidaţilor la Primăria Capitalei. În PDL, au avut de ales între Cristian Preda şi Silviu Prigoană. Şi ar fi fost culmea să iasă Preda, despre care votanţii nu ştiu nimic. Din partea cealaltă, oricum nu contează, nu e un subiect interesant. Sîngele, acum, e la PDL. Prigoană, în principiu, ar avea nişte şanse, dar nu neapărat ca reprezentant al PDL, ci ca exponent al propriei persoane, un tip mai independent decît Preda (apropo, ce chestii notabile a făcut omul ăsta?), căci tot e la modă să votăm opreşti independenţi susţinuţi de partid.

Prigoană este singurul care ar putea să cîştige, din partea PDL, primăria capitalei. Altfel, singurul care ar fi putut să-l bată pe candidatul opoziţiei – indiferent cine-ar fi fost ăla – era, probabil, Piedone, care chiar a mişcat ceva la Sectorul 4 (oho!, şi-ncă cît!, dacă-mi permiteţi cacofonia). Doar că Piedone, acum, e vedetă şi, deci, un pic prins cu vedetismele, n-are timp de Capitală.

PS: Tare mi-e că, peste patru ani, Piedone va fi o nouă dezamăgire pentru bucureşteni, asemenea lui Negoiţă, şi că-i va cam urma modelul. Mai exact, trage tare în primul mandat, face, iar în al doilea, uită că trebuie să mai şi muncească şi, deci, uită să mai şi facă ceva. Şi tare mi-i c-o să piardă alegerile astea.

3 comentarii

 1. D-le Mihaileanu,

  Sa analizam un pic oferta – democratie inseamna si piata de oferte administrative pe care le ofera partidele politice cetatenilor.

  Veti observa ca de 20 de ani oferta partidelor politice pentru Bucuresi este abominabila si ofensatoare la adresa bucurestenilor.
  Primaria Bucurestilor este ori rampa de lansare pentru prim-ministri si presedinti ori scena marionetelor nereprezentative cu ajutorul carora se deturneaza fonduri importante – Vreti sa ne reamintim? Predescu, Halaicu, Lis, Videanu, Ciorbea, Basescu, Oprescu. Pe Halaicu Lis si Ciorbea i-am votat cu mana mea si naivitatea cetateanului afiliat Conventiei Democratice. La Basescu am parasit tara (nu din pricina lui neaaparat ci a antecesorilor)
  Ar fi interesant sa o luati ab origine si sa analizati misterele ofertelor pentru Bucuresti.
  Succes cu Bahmutzan la receptiile oficiale si la intilnirile cu primarii Berlinului, al Romei.
  Nu vreau sa credeti ca ii prefer pe Oprescu sau pe Preda – dar este chiar atit de greu sa apara o propunere decenta indiferent de partidul de la care provine? Este chiar atit de greu sa trimitem mahalaua la locul ei nu lipsit de charm de altfel si sa lasam administratia unui oras ce ar putea fi splendid pe mainile unui om capabil si atasat de oras?

  • @Andreea Scarlat: teoria e bună, practica însă, ca de obicei, ne omoară. Problema în Bucureşti nu mai ţine de cine cu cine se întîlneşte, ci de cine face. Oprescu n-a mişcat un deget. Despre asta e vorba.

 2. Ce-a facut Preda? A avut onoarea sa fie presedintele comisiei mele de licenta! :)