Care-i treaba cu invizibilul pe messenger?

Acum vreo doi ani, puneam pe blog un link către un site care afişa dacă un utilizator de Yahoo! Messenger este invizibil sau nu pentru un altul. S-au tot strîns comentarii, mai ales că foarte mulţi au o problemă cu statusul pe Y!M, ţin neapărat să ştie care-i treaba cu cei din listă. Cetin, de exemplu, nu suportă ideea de invizibil.

Eu n-am o problemă cu cei care nu sînt “la vedere”, ba dimpotrivă. Eu oricum nu mai obişnuiesc să stau pe messenger, iar dacă am neapărat nevoie să vorbesc cu cineva, pun mîna pe telefon şi sun. Mi-e mai comod, oricum mi-am rezolvat întotdeauna problemele importante prin telefon, în nici un caz pe messenger. Iar eu, printre altele, mă număr printre cei care stau invizibili pentru listă, pentru simplul motiv că atunci cînd intru, o fac doar pentru cîteva minute, cu un scop anume, şi nu vreau să fiu deranjat. Plus că nu mă aflu în situaţia tipului din clipul de aici, am trecut peste perioada aia (e chiar haios clipul, merită văzut).

De altfel, prefer să port discuţiile pe mail dintr-un motiv cît mai practic cu putinţă: ce e scris, scris rămîne. Dacă mi se buşeşte hard-disk-ul, pierd arhiva, cel puţin mail-ul nu stă în calculatorul meu, îl ţine Google. Şi mai important, în arhivele de Yahoo! Messenger nu pot să caut, de exemplu, un număr de telefon, pentru că aş lua-o razna. În mail dau un search şi am rezolvat.

Revenind la status, singurele momente cînd sînt vizibil sînt acelea cînd intru de pe mobil, că n-am cum să setez status-ul (sau încă nu ştiu cum). Altfel, se poate pe Zapp E@sy (click pe link pentru detalii). Pe lîngă emoticoane, merge să-ţi setezi şi statusul.

9 comentarii

 1. La mine e regula: nu raspund celor care isi incep convorbirea cu un Buzz sau sunt invizibili.
  La mine doar pentru doua persoane sunt invible.

 2. Faci si tu un ban (ne)cinstit de la zapp, nu? Amara paine mai mananci, subiectivule…

 3. daca ar sta toti pe invisible la ce ar mai folosi messengerul ? inteleg ca tu intri pentru 5-10 minute apoi iesi….asta inteleg…..dar cand stai conectat non-stop pe invisible ? pe mine unul ma oftica cei care fac asta…..iti scriu cand au nevoie de ceva sau cand au chef de vorbit, iar daca ai tu nevoie nu ii poti contacta pentru ca ei sunt…. pe invisible….da, stiu, telefon….. insa vorbim de lucruri simple nu de probleme care merita un telefon….. :) sau mai sunt cei care spun ca sunt contactati de 100 de contacte odata atunci cand sunt pe available si de asta nu stau pe available…. (vai ce important sunt eu…. ) pai normal ca te contacteaza 100 din moment ce stai ca berbecul numai pe invisible…. :)

 4. eu am observat ca mess-ul a devenit o chestie de liceeni mai degraba. comunic din ce in ce mai putin pe mess, in general cu oameni mai tineri ca mine sau cu prieteni apropiati. dar telefonul e mult mai eficient si mailul mult mai bun arhivator.. so, cam carui target se adreseaza campania asta de la zpp?

 5. Scrie la inceput clar ca e advertorial, cine draq sta sa-ti citeasca tag-urile?

  Oricum, apreciez ca te-ai gandit sa pui la tag “reclama” altii (arhi, piticu, visurat, zoso) nu fac nici atat. Da, referitor la kk ala de cartela prepaid…

  • Faptul ca tu ai ceva impotriva acelei cartele (si nu prea vad ce anume ii reprosezi– poate si argumentezi), asta nu inseamna ca nu e un serviciu bun. Eu una am Zapp No pay din ianuarie si sunt super multumita. Care e problema? Pareri sunt de toate felurile. Dar tu, caror fapte ti se datoreaza nemultumirile?

 6. Eu nu înțeleg oamenii care intră pe invisible mereu.
  Subscriu @Marius Muscalu. :)
  Am în listă oamenii care stau mereu pe invisible, mi se pare un egoism cras. Intru și vorbesc cu cine vreau, când vreau, timpul meu e prea prețios pentru a comunica pe YM (și atunci de ce mai intri și stai mereu logat??), e normal să aleg doar eu oamenii cu care decid să vorbesc etc.
  Mi se pare de bun simț ca atunci când intri să vorbești cu diverși să te poată vedea toată lumea.
  De asemenea, nu înțeleg oamenii care rămân logați pe YM când cică au foarte multă treabă sau nu sunt la calc, își pun statusuri de genul DND, dorm, nu-s.
  Ce e asta? Eu când sunt ocupată și nu am timp de chat pur și simplu mă deloghez.
  :)

 7. Pentru Yahoo de pe telefon WM poti utiliza Palringo, e cel mai bun soft dupa parerea mea. Te loghezi la Palringo apoi tii apasat pe indicatorul de Yahoo si alegi direct statusul “Invisible” in loc de Online si te conecteaza direct asa.

  Cand inchizi Palringo, dai intai logout pe serviciul de Yahoo, apoi inchizi softul, altfel data viitoare cand il deschizi te reconecteaza la Yahoo direct, dar nu pe Invisible.