Munții noștri aur poartă, noi umblăm din proastă-n proastă

Titlul n-are legătură cu Carmen Avram, despre care eu, personal, cred că e o persoană foarte inteligentă, dar n-aveam nici un agățuș mai bun ca să pun link la știrea asta care zice că fosta jurnalistă, actualmente pesedistă cu acte-n regulă și candidată pentru PE din partea PSD, a scos enormitatea asta:

Da, pentru că noi am filmat, un coleg al meu a filmat acum câteva luni într-o zonă apropiată şi cineva i-a arătat un soi de hangar şi i-au spus că acolo noaptea vin maşini cu tone de pământ extras noaptea, ilegal, din Roşia Montană, din mină. Noi nu am documentat încă suficient de bine povestea asta ca să pot să o confirm ferm, dar poate că interesează pe cineva să arunce o privire în zonă şi noi avem detalii, adică putem să spunem unde se află în zonă hangarul respectiv, depozitul respectiv, şi se pare că este cunoscut în zonă faptul că ies cărucioarele cu aur şi că uneori din ţară mai ies aşa camioane cu zeci de tone de pământ care se duce la «analiză» peste mări şi ţări şi, prin urmare, profită alţii de aurul nostru şi noi suntem destul de sărăcuţi aşa.

Nici n-apucă omul să se întoarcă bine din vacanță, că vede chestia asta. Cum să nu râzi de asemenea enormitate? Ca idee, la Roșia Montană, cantitatea de aur la tona de pământ e de 1,3 grame. Repet: 1,3 grame aur la tona de pământ. Dacă ai scoate pământul din țară, ai ieși pe minus.

Carmen Avram nu e proastă. Carmen Avram e ticăloasă. Minte cu nerușinare și prin omisiune. Vai, da’ eu zic din ce mi-a zis cineva, eu n-am fost acolo, nu știu, eu sunt un profesionist, recunosc că n-am documentat nimic, dar sigur se întâmplă, că uite, “este cunoscut prin zonă că”.

Asta e abordare de ziarist d-ăia de provincie care se răzbună pe directorul spitalului că nu i-a dat analize moca și scrie un text despre cum “este cunoscut faptul că dom’ doctor e un fustangiu, iar în spital se vorbește des despre cum și-o trage cu asistentele.

Da, cam așa arată ticăloșia. Altădată o respectată jurnalistă, acum e doar o ticăloasă care se folosește de notorietate ca să aibă acoperire pentru mizeriile pe care le debitează.

Nu, Carmen Avram nu mai e ziaristă de mult, la fel cum nici Adrian Ursu, soțul ei, nu mai e. Ursu e un afacerist veros care tocmai a vândut-o pe nevastă-sa. Trist.

Apropo de titlul de clickbait, cum ziceam, n-are legătură cu Carmen Avram, dar dacă te uiți un pic la cum arată România condusă de PSD…

1 comentariu

  1. Și totuși, Carmen Avram nu e olteancă, nu e răgățeancă, nu e o sudistă pupincuristă, ci e moroșancă la origini. Eu credeam că în Țara Maramureșului sunt oameni vrednici și demni ! Dar, iată, nu și Carmen Avram ! Să-i fie rușine!