Metrorex introduce noi cartele. Oare vor trebui băgate tot invers?

OK, n-am putut să mă abţin de la un astfel de mişto. Metrorex are, în dezbatere publică, o propunere de introducere a unor noi titluri de călătorie – anume cartela de 2,5 lei pentru o singură călătorie, abonament anual de 720 lei şi altele.

Şi, na, nu poţi să nu te-ntrebi: când le vor pune pe piaţă, vor trebui băgate-n aparat tot invers? Şi dacă nu, or să mai pună nişte afişe cu “alea vechi pe dos, astea noi cum trebuie“?

Altfel, un update la articolul anterior pe tema noilor turnicheţi, într-un comentariu lăsat de Dan Boabeş – la vremea aia (acu’ mi-am adus aminte de el) – la postarea mea pe Facebook.

Modernizarea sistemului de acces in TOATE stațiile este un proces extrem de complex. Iată câteva informații despre proiect:
– modernizarea a fost necesară deoarece costurile de mentenanță a soluției cu carduri magnetice crescuseră exponențial (rotitele de cauciuc costă, manopera etc).
– toate porțile noi de acces au deja posibilitate de a citi cartele contactless sI carduri bancare
Metrorex va trece la carduri contactless si este in discuții cu RATB pentru a reactiva protocolul de colaborare (cartelele vândute la Metrorex sa fie valabile și la RATB și invers)
– activarea noilor tipurile de carduri se va face doar după instalarea noilor porți în toate stațiile pe toate intrările; până atunci este normal sa funcționeze în continuare cititoarele de cartele magnetice
– citirea traficului de ieșire ar fi mărit costurile proiectului, ar fi îngreunat traficul și nu ar fi avut o baza legala (nu exista tarife zonale)
Eu cred că ritmul în care se face modernizarea este unul atipic pentru România și merită salutat acest lucru.
Cam atât.

Dacă îţi place acest blog şi vrei să-l susţii, cumpără de la eMag folosind acest link.

3 comentarii

  1. Si alta data treceti cu implantu 666 in mana

  2. “citirea traficului de ieșire ar fi mărit costurile proiectului, ar fi îngreunat traficul și nu ar fi avut o baza legala (nu exista tarife zonale)” – sigur, de ce am vrea sa stim ce tronsoane sunt supra-aglomerate…